Știri 2 aprilie 2020

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în a cincea săptămână a Postului Mare în lăcașurile de cult să fie oficiată vineri slujba Deniei Acatistului Bunei Vestiri.
Astfel, mâine, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Denia Acatistului Bunei Vestiri la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, de la ora 17.00.
Slujba va fi transmisă în direct pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Astăzi este “Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului”.
Aceasta a fost declarată de Adunarea Generală a ONU pentru a încuraja statele să ia măsuri de diagnosticare şi tratarea terapeutică timpurie a acestei afecţiuni.
Autismul este o tulburare complexă, care are efecte asupra comunicării, comportamentului şi relaţiilor cu cei din jur.
Potrivit unor estimări recente, la nivel mondial, autismul afectează un copil din 68.
Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o intervenţie timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot avea o viaţă independentă.

Ministerul Educației anunță că structura anului școlar 2019-2020 nu a fost modificată.
Declarația vine în urma Informațiilor și documentor puse în circulație ieri, în mediul online, potrivit cărora elevii vor reîncepe cursurile luni, 6 aprilie.
Ministerul Educației spune că va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate.

Persoanele care nu respectă restricțiile instituite prin Ordonanțele Militare vor plăti de astăzi, amenzi mai mari.
Astfel, cele mai mici amenzi vor fi cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei pentru că se schimbă și modul de calcul.
Concret se poate plăti jumătate din cuantumul amenzii pe care o aplică agentul constatator, deci NU jumătate din minim, așa cum este legea în prezent.
Pentru persoanele juridice amenda este cuprinsă între 10 000 și 70 000 lei.

Comisia Europeană propune un program de lucru redus și salarii asigurate de stat pentru a evita concedierile în timpul crizei sanitare.
Modelul este inspirat de o schemă de ajutor folosită în Germania în perioadele de recesiune, prin care statul plătește o parte din salariile angajaților, chiar dacă unele companii nu mai au comenzi în această perioadă.
Propunerea Comisiei vine pe fondul nemulțumirii statelor afectate cel mai mult de coronavirus, Italia și Spania, care acuză lipsa de solidaritate a Uniunii.

Sfântul Sinod din Grecia a anunțat că bisericile vor rămâne închise de Paști.
Biserica Ortodoxă i-a invitat pe credincioşi să se roage acasă şi a dat asigurări că va putea transmite Sfânta Liturghie folosind mijloacele oferite de noile tehnologii.
Sfântul Sinod a precizat că “Biserica Ortodoxă a Greciei a donat 150.000 de euro” pentru a sprijini sistemul de sănătate şi că membrii organului ecleziastic vor dona o parte din salariu în acelaşi scop.

STS dă asigurări că noul sistem de localizare a apelurilor de urgență nu transmite autorităților decât coordonatele celor care cer ajutor.
De ieri, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a pus în practică în toată ţara o nouă tehnologie pentru a detecta de unde vin apelurile la 112.
Purtătorul de cuvânt STS, Cătălin Chirca a declarat că totul se întâmplă automat, fără să fie nevoie să facem setări suplimentare.

Industria auto din România va produce echipamente medicale.
Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, care a precizat că vrea să ajute economia românească şi să contribuie la producţia de echipamente şi produse medicale, precum măşti, combinezoane şi biocide.
Acesta a adăugat faptul că reprezentanţii industriei auto din România vor lua parte la proiectul naţional pentru realizarea unui ventilator necesar pentru a ajuta respiraţia bolnavilor de coronavirus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept