Știri 27 februarie 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la biserica Sf. Gherman din Constanța.
Ierarhul nostru va săvârși de la ora 16, slujba Vecerniei, apoi Taina Sf. Maslu, la biserica Sf. Gherman din cartierul km 4-5.
Sâmbătă, de la ora 8.30, Ierarhul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la Mănăstirea Sf. Gherman din apropierea localității Băneasa.
Apoi, de la ora 17, va săvârși slujba Aghezemei și Taina Sf. Maslu la biserica Nașterea Maicii Domnului din localitatea Murfatlar.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfinților Vasile cel Mare, Mina, Chiril al Alexandriei, Natalia, Ilarion cel Mare și Teodosie cel Mare.

Arhiepiscopia Tomisului şi Mănăstirea Sfântul Ioan Casian organizează Zilele Sfântului Ioan Casian.
Astfel, astăzi, părintele Protosinghel Iustin Petre, starețul mănăstirii va susține o conferință ”Despre invidie, în opera Sf. Ioan Casian”, la Casa de Cultură, de la orele 18:30.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, de la orele 23, se va oficia Sfânta Liturghie la peștera Casienilor, din apropierea mănăstirii.
Duminică, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 8.00 la Mănăstirea Sf. Ioan Casian, din localitatea Târgușor.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în zilele lucrătoare, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS Constanța, din strada Nicolae Iorga nr. 85, între orele 9 – 13.
În paralel, se va desfășura o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.

Cea de a doua parte a proiectului școlar județean „Aleg să fiu responsabil!” debutează astăzi la Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța.
Tema din cel de al doilea semestru o constituie ”Filantropia creștină – bucuria de a dărui”.
La eveniment vor participa Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Inspector școlar general, prof. Sorin Mihai și Inspector școlar general adjunct, prof. Anca Dragomir. Proiectul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu prilejul declarării anului 2020 – „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română.

Sistemul de bike sharing va fi din nou funcțional, de la 1 martie.
Constănțenii și turiștii vor avea din nou acces, în mod gratuit, la cele 390 de biciclete puse la dispoziția lor de primărie.
Reamintim faptul că orice turist sau localnic poate solicita, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator.

CNA atrage atenția radiodifuzilor să trateze cu responsabilitate știrile și dezbaterile ce au legătură cu epidemia de coronavirus.
Apelul Consiliului vine în urma aparițiilor la unele posturi de televiziune a unor informații alarmiste și insuficient verificate în legătură cu acest subiect.
În acest sens, trebuie să aibă prioritate pozițiile oficiale comunicate de autoritățile române care gestionează această situație, scopul tuturor celor implicați fiind acela de a minimiza răspândirea acestui virus.
CNA va monitoriza programele audiovizuale pentru modul în care vor fi transmise informațiile pe aceasta temă.

Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat în România.
Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care a precizat că este vorba de un pacient din Gorj, aflat în acest moment în carantină.
Autoritățile române au reluat apelurile la calm și recomandă măsuri de igienă.
Totodată, Organizația Mondială a Sănătății reaminteşte că 60 de mii de persoane mor anual în Europa din cauza gripei sezoniere.

Curtea Constituțională Federală din Germania a dat undă verde la sinuciderea asistată medical.
Președintele Curții, Andreas Voßkuhle a declarat că „există un drept la moarte autodeterminată”.
Aceasta include libertatea de sinucidere și de a profita de oferte de la terți.
Bisericile catolice și protestante au luat atitudine și au declarat că, cităm „verdictul reprezintă un afront al culturii noastre, care este orientată spre afirmare și promovarea vieții”, am încheiat citatul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept