Știri 26 februarie 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji vineri la biserica Sf. Gherman din Constanța.
Ierarhul nostru va săvârși de la ora 16, slujba Vecerniei, apoi Taina Sf. Maslu, la biserica Sf. Gherman din cartierul km 4-5.
Sâmbătă, de la ora 8.30, Ierarhul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la Mănăstirea Sf. Gherman din apropierea localității Băneasa.

Arhiepiscopia Tomisului şi Mănăstirea Sfântul Ioan Casian organizează în perioada 27 februarie – 1 martie, Zilele Sfântului Ioan Casian.
Astfel, mâine, părintele Protosinghel Iustin Petre, starețul mănăstirii va susține o conferință ”Despre invidie, în opera Sf. Ioan Casian”, la Casa de Cultură, de la orele 18:30.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, de la orele 23, se va oficia Sfânta Liturghie la peștera Casienilor, din apropierea mănăstirii.
Duminică, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 8.00 la Mănăstirea Sf. Ioan Casian, din localitatea Târgușor.

Părticele din moaștele Sfinților Vasile cel Mare, Mina, Chiril al Alexandriei și Natalia au sosit la Constanța.
Acestea au fost aduse sîptămâna trecută din Mitropolia Moldovei și depuse la biserica Sf. Dimitrie din Constanța, zona Delfinariu.
Racla cu sfintele moaște va rămâne spre închinare la această biserică până vineri.

Locuitorii orașului Mangalia sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze pot veni mâine, la Clubul Nautic Callatis din localitate, între orele 8.30-13.30.
De asemenea, sâmbătă, constănțenii sunt invitați să doneze la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, în intervalul orar 9 -13.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este unul dintre cele șase desemnate de Ministerul Sănătății să preia eventualele cazuri de coronavirus.
Reprezentanții unității sanitare spun că au fost stabilite circuite separate, saloane izolate și se așteaptă primirea de noi teste.
Specialiștii spun că simptomele coronavirusului sunt similare cu cele ale gripei – febră, tuse și dureri de cap.
La fel sunt și măsurile de prevenire: spălarea mâinilor, utilizarea substanțelor dezinfectante și evitarea locurilor aglomerate.

Senatorii din Comisia de Sănătate au eliminat prevederile referitoare la spitalele private din ordonanța pe sănătate.
Astfel, a fost eliminată prevederea potrivit căreia bolnavii cronici înscriși în programele naționale de sănătate pot alege unde se tratează, la stat sau la privat.
De asemenea, coplata pentru servicii medicale prestate de sistemul privat se amână până la 21 aprilie 2025, potrivit unui amendament adoptat.
Totodată, a fost abrogată prevederea care permitea privaților accesul la servicii medicale de urgență.

Locurile din Egipt prin care a trecut Mântuitorul Iisus Hristos vor fi incluse într-un traseu turistic.
Anunțul a fost făcut de Guvernoratul Sinaiul de Sud.
Traseul va porni de la Rafah până la New Farama şi va fi cel mai lung pelerinaj pe cuprinsul unei singure ţări, care va acoperi peste 3000 km.
În luna ianuarie, Ministrul Turismului şi Antichităţilor, Khaled al-Anani a anunţat că majoritatea mănăstirilor şi bisericilor aflate pe drumul parcurs de Hristos au fost restaurate şi deschise pelerinilor.
Demersul are ca obiectiv dezvoltarea turismului religios şi cultural în Egipt.

Uniunea Europeană va acorda 230 de milioane de euro pentru combaterea coronavirusului.
Într-o declaraţie a Comisiei Europene se explică că 114 milioane de euro vor fi direcţionate către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar alte 15 milioane de euro – către Africa pentru prevenirea răspândirii virusului.
De asemenea, 100 de milioane vor fi alocate pentru producerea de vaccinuri şi pentru proiecte de cercetare, iar alte 3 milioane de euro – pentru activitatea mecanismului de protecţie civilă de repatriere a cetăţenilor comunităţii din centrul epidemiei, Wuhan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept