Știri 24 februarie 2020

Biserica Ortodoxă a intrat de astăzi în săptămâna albă.
Aceasta este premergătoare Postului Mare şi are ca şi caracteristică duhovnicească aducerea aminte de judecata Lui Dumnezeu.
Astfel, ieri, Biserica ne-a adus aminte de Înfricoşătoarea judecată a Domnului, iar duminica viitoare ne aduce aminte de Izgonirea lui Adam din rai, ca urmare a căderii în păcat.
Denumirea de „săptămâna albă” vine de la recomandarea Bisericii ca alimentaţia credincioşilor să fie bazată în această perioadă pe lactate, brânzeturi, ouă şi peşte.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la Mănăstirea Dervent.
Ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie de la ora 8.
Slujba va fi urmată de sinaxa stareţilor din Arhiepiscopia Tomisului.
Tototdată, vineri, de la ora 16, Ierarhul nostru va săvârși slujba Vecerniei, la biserica Sf. Gherman din Constanța, zona km 4-5.
Sâmbătă, de la ora 8.30, Ierarhul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la Mănăstirea Sf, Gherman din apropierea localității Băneasa.

Arhiepiscopia Tomisului şi Mănăstirea Sfântul Ioan Casian organizează în perioada 27 februarie – 1 martie, Zilele Sfântului Ioan Casian.
Astfel, joi, părintele Protosinghel Iustin Petre, starețul mănăstirii Sf. Ioan Casian va susține o conferință ”Despre invidie, în opera Sf. Ioan Casian”, la Casa de Cultură, de la orele 18:30.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, de la orele 23, se va oficia Sfânta Liturghie la peștera Casienilor, din apropierea mănăstirii.
Duminică, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 8.00 la Mănăstirea Sf. Ioan Casian, din localitatea Târgușor.

Locuitorii orașului Mangalia sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze pot veni joi, la Clubul Nautic Callatis din localitate, între orele 8.30-13.30.
De asemenea, sâmbătă, constănțenii sunt invitați să doneze la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, în intervalul orar 9 -13.

Mai multe județe printre care și Constanța se află sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului.
Aceasta este valabilă până la ora 18.
Potrivit meteorologilor, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…70 km/h.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va fi cuprinsă între 4 şi 23 martie.
Cea de a doua se va desfășura între 23 și 30 aprilie, potrivit ordinului de ministru publicat vineri în Monitorul Oficial.
Părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august au obligaţia de a-i înscrie în clasa pregătitoare.
Între 25 februarie-9 martie, fiecare școală va organiza Ziua Porţilor Deschise.

Mai mulți oameni de știință au solicitat Organizației Mondiale a Sănătății să includă bătrânețea pe lista sa de boli.
În justificarea demersului lor, pretind acest lucru că va îmbunătăți viața bătrânilor.
De asemenea, ei susțin că transformarea îmbătrânirii din parte naturală a ciclului vieții într-o fază prelungită a bolii va asigura îmbunătățirea tratamentului medical pe care îl primesc vârstnicii.
Academicienii contribuie însă, în mod involuntar la slăbirea statutului moral al bătrânilor și la erodarea continuă a autorității vârstei a treia.
Apelul la diagnosticarea îmbătrânirii ca boală nu va face decât să sporească imaginea negativă a vârstnicilor.

Cursul Euro a depășit pragul psihologic de 4,8 lei pentru prima dată în istorie.
Anunțul a fost făcut vineri de Banca Națională a României.
Tendința de depreciere a monedei naționale s-a accentuat în ultimele zile, pe fondul instabilității politice și a temerilor din piețele financiare globale cauzate de coronavirus.
Creșterea euro va fi resimțită de cetățeni prin scumpirea serviciilor taxate în euro, precum telecomunicațiile, dar și a produselor de import, inclusiv a celor alimentare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept