Știri 28 ianuarie 2020

Biserica Ortodoxa îi va cinsti joi pe Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur şi Grigorie Teologul.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine, slujba Vecerniei, la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din localitatea Sibioara, de la ora 17:00.
Joi, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie, la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Constanța, zona Cireșica, de la ora 8.30.
Sâmbătă, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, de la ora 7.45, iar seara va fi săvârșită o slujbă de Priveghere, de la ora 17.00.
Totodată, la Catedrală se află icoana și moaștele Sfintei Matrona din Moscova.
Acestea stau până mâine când vor fi duse la Sibioara, apoi joi dimineață vor poposi la Biserica Sfinții 3 ierarhi din Constanța.
Duminică, Ierarhul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” din Năvodari, care își va cinsti cel de al doilea hram, ”Întâmpinarea Domnului”, de la ora 8.30.

Locuitorii orașului Medgidia sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura mâine, la Spitalul Municipal din localitate, între orele 08.30-13.30.
Aceasta este organizată de CRTS Constanța, Primăria Municipiului Medgidia și Spitalul Municipal Medgidia.

Accesul vizitatorilor a fost restricționat la Spitalul de Urgență Constanța.
Măsura a fost luată din cauza creșterii numărului de cazuri de gripă și infecții respiratorii.
Astfel, este permis accesul unui singur vizitator care va petrece între 5 și maxim 10 minute alături de pacient.
Totodată, resprezentanții Spitalului fac apel la pacienți și vizitatori să respecte măsurile de igienă individuală și să poarte echipament de protecție.

FSLI cere vaccinarea gratuită împotriva bolilor infecto-contagioase a personalului din învățământ.
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia că în bugetul pentru acest an nu sunt asigurate fondurile necesare vaccinării salariaţilor din învăţământul preuniversitar şi solicită o analiză la nivel naţional a sumelor necesare pentru 2020.
Federaţia solicită şi elaborarea nomenclatorului de boli profesionale pentru acest sector de activitate.

Campania de colectare a hainelor uzate ce vor fi donate persoanelor nevoiașe se află în plină desfăşurare.
Constănțenii sunt rugați să aducă hainele pe care nu le mai poartă în containerele care se află în următoarele locații: City Mall, Centrul Comercial Tom, Kaufland ICIL, Lidl Tomis III și Vivo.
Campania a fost demarată în anul 2018 de către Direcția Generală de Asistență Socială Constanța.
De anul acesta, o parte din hainele colectate în containere sunt expuse în toate cluburile de pensionari din Constanța și pot fi luate în mod gratuit de persoanele care au nevoie.

În Europa corupţia este încă o problemă majoră.
Așa indică un raport al ONG-ului Transparency International, care a analizat 180 de ţări.
Indicele de percepţie s-a bazat pe răspunsuri de la 12 instituţii independente specializate în guvernanţă şi climatul de afaceri, iar România, Ungaria, Polonia, Croaţia şi Grecia au scăzut sub pragul de 50%.
Utilizarea necorespunzătoare a fondurilor europene este încă o problemă importantă, potrivit raportului.

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor solicită împiedicarea comercializării produselor provenite din China.
Aceștia au trimis o adresă către Direcţia Generală de Sănătate Publică Constanţa şi către vamă care face referire la produse chinezeşti precum jucării, cosmetice, articole textile și încălţăminte.
Solicitarea vine în contextul în care în China există o nouă tulpină de coronavirus, ce poate fi mortală pentru anumite categorii de persoane, care se transmite pe cale aeriană şi pentru care nu există încă tratament.

Doar 34% dintre români economisesc cu regularitate o parte din venit.
Așa arată un sondaj realizat la finele anului trecut.
Procentul este în scădere față de 2018, când datele arătau că 45% din persoane economiseau cu regularitate din venitul propriu.
De asemenea, aproximativ 60% dintre respondenţi au declarat că nu pot economisi nimic din ce câştigă, în timp ce, la sondajul din 2018, 51% din persoane erau în această situaţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept