Știri 17 ianuarie 2020

Biserica Ortodoxă îl cinstește astazi pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
S-a născut în jurul anului 250, în satul Coma de lângă cetatea Heracleopolis, în Egipt.
În timpul persecuţiilor ordonate de Maximian Daia, a mers în Alexandria pentru a-i întări pe creştini în mărturisirea lor şi pentru a se jertfi ei înşişi pentru Hristos, şi tot acolo, îi combate pe adepţii ereziei ariene.
Sfântul Cuvios Antonie cel Mare a trăit 105 ani şi este numit părintele monahismului şi dascălul vieţii pustniceşti.

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a 29-a după Rusalii, sau a vindecării celor 10 leproși.
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, de la ora 8.45.
După slujbă, Ierarhul nostru va rosti un cuvânt de învățătură.

Constănțenii sunt așteptați mâine să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în zilele lucrătoare, pot veni mâine la sediul CRTS Constanța, din strada Nicolae Iorga.
Acțiunea se va desfășura între orele 9.00 – 13.00.

Constănțenii care dețin o autorizație pentru rezervarea unui loc de parcare au termen până la 31 martie să achite taxa aferentă acestuia.
Persoanele fizice trebuie să achite 200 de lei pentru prelungirea autorizației, iar persoanele juridice vor plăti 900 de lei/an sau 150 de lei/lună pentru autoturisme.
În cazul în care taxa nu este achitată până la 31 martie, autorizația poate fi anulată, iar locul de parcare redistribuit.

Proiectul „Un ghiozdan relaxat”, a fost lansat ieri în premieră națională, la liceul „Emil Racoviță” din Techirghiol
Acesta a fost inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța în colaborare cu Primăria Orașului Techirghiol, iar scopul este acela de a demonstra că un ghiozdan poate să nu mai fie o povară pentru elevi.
Proiectul vizează, în primul rând, elevii claselor I – VII pentru care există deja manuale electronice și se poate extinde și la clasele mai mari.

Poluarea aerului ar putea fi un factor de risc pentru apariția osteoporozei.
Așa arată un studiu care a vizat un eșantion de circa 3.700 de locuitori de la periferia unui oraș cu poluare ridicată din India.
Acesta indică o posibilă legătură între cantitatea de bioxid de carbon inhalat și scăderea densității osoase.
Osteoporoza, asociată în general deficitului de calciu în organism, favorizează fracturile și alterează, în timp, calitatea vieții, ducând în unele cazuri chiar la deces.

Majorarea alocaţiilor pentru copii se amână până în luna iulie.
În acea perioadă va avea loc prima rectificare bugetară, care va stabili și sursele de finanțare pentru aplicarea măsurii.
Actul normativ prevede că alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani și 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, în cazul celor cu handicap.

România va primi fonduri europene pentru trecerea la surse ecologice de energie.
Astfel, țara noastră va fi al treilea beneficiar de fonduri europene destinate facilitării tranziţiei spre sisteme industriale ecologice.
Comisia Europeană a alocat pentru România 757 de milioane de euro.

În curând, apelurile la 112 vor putea fi localizate.
STS testează în aceste zile tehnologia necesară, pentru o localizare cât mai precisă.
Aceste teste se fac deocamdată pe telefoanele mobile cu Android.
Pentru a putea fi testată s-a schimbat legislația și configurarea rețelelor de telefonie celulară la toți operatorii.
Când va fi operațională, va putea fi activată prin sistemul GPS al telefonului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept