Știri 16 ianuarie 2020

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, slujba Vecerniei la biserica Sf. Antonie cel Mare din Năvodari, de la ora 17.
Tot astăzi, de la ora 23, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din Constanţa.
Lăcaşul de cult este situat la intersecţia străzilor Ştefăniţă Vodă şi Dionisie cel Mic, în spatele „Galeriilor Soveja”.
Duminică, Ierarhul nostru va oficia Sf. Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel de la ora 8.45.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în zilele lucrătoare, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS Constanța, din strada Nicolae Iorga.
Acțiunea se va desfășura între orele 9.00 – 13.00.

Teologul Radu Preda a fost demis din funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.
Decizia aparține premierului Ludovic Orban și a fost publicată marți în Monitorul Oficial.
Premierul a semnat această decizie în urma unei Note de informare a Corpului de control al prim-ministrului privind documentarea efectuată la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.
La mai puțin de o lună după ceremoniile dedicate eroilor anti-comuniști uciși în 1989, șeful guvernului a decis demiterea președintelui Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

Parlamentul European condamnă ferm „zonele libere de LGBT” din Polonia.
Într-o rezoluție, deputații cer Comisiei să condamne toate actele publice de discriminare împotriva persoanelor LGBT, în special răspândirea așa-numitelor „zone libere de LGBT” din Polonia.
Aceste administrații locale au emis rezoluții prin care se angajează să se abțină de la a lua măsuri pentru a încuraja toleranța față de persoanele LGBT.
Deputații europeni și-au exprimat îngrijorarea și față de declarațiile homofobe din campania de referendum pentru restrângerea definiției familiei în România.

Noi medicamente vor fi incluse pe listele de compensate și gratuite, din al doilea trimestru al acestui an.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru a explicat că numărul total al medicamentelor introduse va fi stabilit după o consultare a reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu cei ai CNAS şi cu cei ai ministerului de Finanţe.
Conform noii Hotărâri de Guvern, ar urma să fie introduse medicamente noi pentru boli, precum diabet, tumori endocrine, boli inflamatorii şi oncologie.

Producția de miere poate scădea cu până la 50%.
Apicultorii preconizează pierderi mari din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei.
Aceştia spun că din această cauză albinele au depus ouăle mai repede decât era normal şi există riscul ca un eventual val de frig să afecteze stupii.
Unii susţin că şi diferenţele mari de temperatură dintre noapte şi zi pot dăuna albinelor.
Pierderile preconizate sunt între 15 și 50% din producția totală de miere, spun apicultorii.

Consumul de droguri a crescut în România!
Potrivit unui raport, dintre toate drogurile ilicite, canabisul continuă să fie cel mai consumat drog din România.
Anul trecut, au fost înregistrate 4.266 persoane consumatoare de droguri care au solicitat asistență.
Totodată, se evidențiază o creștere a disponibilității drogurilor ilicite pe teritoriul național, concretizată într-un număr mare de capturi.

Simularea pentru Evaluarea Națională va fi susținută de elevii de clasa a VIII-a în luna martie.
Conform calendarului, pe 23 martie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 24 martie proba la matematica, iar pe 25 martie cea la limba și literatura maternă.
Comunicarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 3 aprilie.
Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. De asemenea rezultatele nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.
Elevii de clasa a VII-a vor susține examenul după o altă programă școlară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept