Știri 23 decembrie 2019

Mâine, în Ajunul Crăciunului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală ’’Sfinții Apostoli Petru și Pavel’’, din Constanța, de la ora 9:00.
Miercuri, în ziua de prăznuire a Naşterii Domnului, Ierarhul Tomisului va săvârşi Sfânta Liturghie tot la Catedrala Arhiepiscopală „Sfintii Apostoli Petru şi Pavel”, cu începere de la ora 8.30.
La sfârșitul slujbei, Corala Armonia va interpreta colinde.

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica după Nașterea Domnului.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia pentru a doua oară în acest an, Liturghia Sfântului Iacob, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, de la ora 8:30.
Marti, 31 decembrie, Ierarhul nostru va săvârși, de la ora 21:00, slujba Vecerniei cu Litie, la biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța, zona Inel 2, așezământ de cult care își va cinsti ocrotitorul, în prima zi a anului.
La cumpăna dintre ani, Ierarhul Tomisului va fi alături de credincioşii constănţeni în Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” unde, începând cu ora 23:30, va săvârşi o slujbă specială, rânduită de către Sfântul Sinod, de mulţumire şi de binecuvântare a începutului Noului An calendaristic.
Miercuri, 1 ianuarie, de la ora 8:30, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie și slujba de Te-Deum la Catedrala Arhiepiscopală „Sfintii Apostoli Petru și Pavel”, din Constanta, iar de la ora 17:30 va fi prezent la concertul Coralei Armonia de la Casa de Cultură, din Constanța.

Constănțenii sunt invitați la concertul caritabil „Colinde de Crăciun”.
Acesta se va desfășura astăzi, de la ora 18:00, la Casa de Cultură din Constanța.
Concertul va fi susținut de Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de Arhidiacon Ion Iulian Dumitru și are ca scop strângerea fondurilor necesare finalizării construcției Așezământului „Sfântul Cuvios Arsenie”, din Techirghiol, destinat copiilor abandonați și femeilor abuzate.
Evenimentul este organizat și coordonat de părintele Claudiu Banu, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanța.
Intrarea va fi liberă.

CRTS Constanța a anunțat programul donărilor de sânge în perioada sărbătorilor.
Astfel, mâine, pe 27, 30 și 31 decembrie, precum și 3 ianuarie, Centrul va avea program de donare în intervalul orar 7.30 – 12.30.
De asemenea, nu se va lucra în zilele de 25, 26 decembrie, precum și 1, 2 ianuarie.

ANM a emis o informare meteorologică de ploi în general moderate cantitativ, precipitații mixte și intensificări ale vântului.
Aceasta este valabilă până joi la ora 20:00.
Astfel, în intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.
Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp.
Din noaptea de luni spre marți, în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile.
Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Elevii din clasa a VII-a nu vor susține examenele transdisciplinare la Evaluarea Națională.
Guvernul a amânat, prin ordonanță de urgență, această formă de examinare pentru generația care va intra anul următor în clasa a V-a.
Elevii care sunt acum în clasa a VII-a vor susține Evaluarea Națională tot cu două probe scrise și anume: Matematică și Limba și literatura română.
Guvernul Orban consideră că elevii n-au fost pregătiți pentru un examen transdisciplinar.

Cazinoul din Constanţa va fi redat circuitului public în doi ani.
Anunțul a fost făcut de către ministrul lucrărilor publice, Ion Ştefan.
Valoarea contractului depăşeşte 56 de milioane de lei, iar durata contractuală de realizare a investiţiei este de 30 luni.
Potrivit primarului Constanţei, Decebal Făgădău, după reabilitare în cazinou se vor putea oficia şi căsătorii.

Guvernul a aprobat ca zilele de 27 decembrie şi 3 ianuarie să fie libere pentru angajaţii din sistemul bugetar.
Anunțul a fost făcut de către Premierul Ludovic Orban.
Acesta a mai spus că Trezoreria va lucra pe 27 decembrie.
De asemenea, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat, ca cele două zile libere acordate angajaţilor din sistemul bugetar se vor recupera.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept