Știri 20 decembrie 2019

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica dinaintea Nașterii Domnului.
Astfel, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, de la ora 8.45.
Apoi, de la ora 12, Ierarhul nostru va oficia slujbe de pomenire a eroilor, la troița din parcul Casei de Cultură, iar de la ora 14, la Eroii Revoluției din Cimitirul Central Constanța.

Constănțenii sunt invitați la concertul caritabil „Colinde de Crăciun”.
Acesta se va desfășura luni, de la ora 18.00, la Casa de cultură din Constanța.
Concertul va fi susținut de Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de Arhidiacon Ion Iulian Dumitru și are ca scop strângerea fondurilor necesare finalizării construcției Așezământului „Sfântul Cuvios Arsenie”, din Techirghiol, destinat copiilor abandonați și femeilor abuzate.
Evenimentul este organizat și coordonat de părintele Claudiu Banu, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanța.
Intrarea va fi liberă.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în zilele lucrătoare, pot veni mâine la sediul CRTS Constanța, din strada Nicolae Iorga, nr. 85, între orele 9.00 – 13.00.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.

Cabinetele medicilor de familie vor primi în această perioadă un nou lot de vaccin antigripal.
La începutul lunii ianuarie, reprezentanții ministerului, ai CNAS și ai medicilor de familie vor stabili împreună necesarul de vaccin gripal, calendarul de aprovizionare și detaliile privind derularea campaniei de vaccinare gratuite antigripală.
Circa 1,27 milioane de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până pe 8 decembrie.

Tratamentele fără interferon pentru pacienții cu hepatita C vor fi reluate.
Prin noul contract în baza căruia CNAS va deconta tratamentul fără interferon vor fi incluși în program 17.500 de pacienți adulți cu hepatita C, indiferent de stadiul de fibroză și ciroză compensată.
Pentru prima oară, acest tip de tratament va fi asigurat și pentru 100 de copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

Autobuzele CT Bus nu circulă astăzi din cauza unei greve spontane a șoferilor.
Conducerea CT Bus a avut pe parcursul zilei de ieri și în această dimineață mai multe runde de discuții cu reprezentanții conducătorilor auto, însă aceștia refuză în continuare să se întoarcă la lucru.
Compania își cere scuze pentru situația creată și speră că va fi rezolvată în cel mai scurt timp.

Elevii și preșcolarii intră de astăzi în vacanța de iarnă.
Ei urmează să se întoarcă la cursuri pe 13 ianuarie, când vor începe în cel de-al doilea semestru.
Potrivit structurii anului școlar, următoarea vacanță va fi cea de primăvară, care va începe în 4 aprilie și se va termina pe 21 aprilie 2020.

CRTS Constanța a anunțat programul donărilor de sânge în perioada sărbătorilor.
Astfel, în zilele de 23, 24, 27, 30 și 31 decembrie, precum și 3 ianuarie, Centrul va avea program de donare în intervalul orar 7.30 – 12.30.
De asemenea, nu se va lucra în zilele de 25, 26 decembrie, precum și 1, 2 ianuarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept