Știri 19 decembrie 2019

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica dinaintea Nașterii Domnului.
Astfel, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, de la ora 8.45.
Apoi, de la ora 12, Ierarhul nostru va oficia slujbe de pomenire a eroilor, la troița din parcul Casei de Cultură, iar de la ora 14, la Eroii Revoluției din Cimitirul Central Constanța.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în zilele lucrătoare, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS Constanța, din strada Nicolae Iorga, nr. 85, între orele 9.00 – 13.00.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.

Arhitectul Dan Corneliu lansează un album de desene intitulat ”Sfântul Munte Athos. Pelerin printre veacuri”.
Evenimentul se va desfășura astăzi, la Biblioteca Județeană I. N. Roman, în Sala de Lectură ”Liliana Lazia”, de la ora 17.00.
Vor lua cuvântul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Arhim. Andrei Tudor, starețul Mănăstirii Dervent, criticul de artă Alice Dinculescu și directorul Bibliotecii Județene, Corina Apostoleanu.
Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului, Mănăstirea Dervent și Biblioteca Județeană Constanța și va fi transmis live pe pafina de Facebook a Bibliotecii.

Constănțenii sunt invitați la concertul caritabil „Colinde de Crăciun”.
Acesta se va desfășura luni, de la ora 18.00, la Casa de cultură din Constanța.
Concertul va fi susținut de Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de Arhidiacon Ion Iulian Dumitru și are ca scop strângerea fondurilor necesare finalizării construcției Așezământului „Sfântul Cuvios Arsenie”, din Techirghiol, destinat copiilor abandonați și femeilor abuzate.
Evenimentul este organizat și coordonat de părintele Claudiu Banu, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanța.
Intrarea va fi liberă.

CRTS Constanța a anunțat programul donărilor de sânge în perioada sărbătorilor.
Astfel, în zilele de 23, 24, 27, 30 și 31 decembrie, precum și 3 ianuarie, Centrul va avea program de donare în intervalul orar 7.30 – 12.30.
De asemenea, nu se va lucra în zilele de 25, 26 decembrie, precum și 1, 2 ianuarie.

Deputații au votat dublarea alocațiilor pentru copii, de la 1 ianuarie.
Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani și cei cu handicap vor primi 600 de lei, cei între 2 și 18 ani, 300 de lei.
Ministrul de Finanțe, Florin Cîţu, spune însă că, deocamdată, nu sunt bani prevăzuți în buget pentru această măsura.
Proiectul a fost adoptat de Senat pe 11 martie, iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Energia electrică şi gazele pentru populaţie nu se vor scumpi.
Ministrul economiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că nu există nici un motiv pentru ca tarifele la energie şi la gaze să fie modificate în această iarnă.
Mai mult, ca urmare a unei derogări obţinute de ţara noastră, preţurile pentru consumatorii casnici vor continua să fie reglementate pe tot parcursul anului viitor.

Firmele pot dona 20% din impozitul pe profit pentru cauze sociale.
Acestea le pot direcționa către o organizaţie neguvernamentală care derulează diferite proiecte sociale, până la data de 31 decembrie.
În 2017, doar una din cinci companii care au realizat profit în cursul acelui an a ales să direcţioneze 20% din impozitul pe profit către proiecte derulate în beneficiul societăţii, potrivit datelor ANAF.

Primele vaccinuri vor fi produse la Institutul Cantacuzino peste cinci ani.
Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Victor Costache.
El a subliniat că este foarte important, mai ales în situaţii de criză, ca ţara noastră să aibă o producţie proprie de vaccinuri.
Institutul Cantacuzino se află în acest moment în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept