Știri 10 decembrie 2019

Biserica Ortodoxă îl va cinsti joi pe Sf. Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni.
Cu acest prilej, mâine, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din cartierul constănţean Inel II, de la ora 17.00.
Joi, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, de la ora 8.30.
Vineri, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Buna Vestire” din Constanța, de la ora 8.00.
În cadrul slujbei, arhidiaconul Florian Popa, membru al coralei „Armonia” va fi hirotonit preot.
Sâmbătă, ierarhul nostru va sfinți pictura paraclisului „Izvorul Tămăduirii”, construit lângă biserica „Sfinții Arhangheli” din localitatea Nicolae Bălcescu, de la ora 7.45.
De asemenea, vor fi sfințite două capele mortuare, biblioteca parohiei și monumentul Eroilor, ridicat în curtea bisericii, apoi va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Arhiepiscopia Tomisului și Primăria Constanța organizează o acțiune umanitară.
Aceasta se numește ”De Crăciun, fii bun!” și are ca scop sprijinirea familiilor sărace din mediul rural din județul Constanța.
Astfel, până duminică se organizează o colectă de alimente neperisabile, articole de igienă și haine în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.
Mai multe informații pot fi obținute de la preoții parohiilor urbane din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.

Constănțenii sunt invitați la un concert caritabil de Crăciun.
Evenimentul se va desfășura duminică, de la orele 18, la biserica Sf. Vasile cel Mare din Constanța, din zona Inel 2.
Concertul va fi susținut de Grupul bizantin Sf. Vasile cel Mare, dirijat de protopsalt Marian Bostan.
Invitați vor fi artistul Lucian Colareza, Corala bărbătească ortodoxă Armonia, dirijată de Arhid. Adrian Clinciu, corul Colegiului de Arte Regina Maria din Constanța, dirijat de profesor Inga Postolache, Grupul Vocal ”Giocoso” al Centrului Cultural Județean Constanța, Teodor Burada, dirijat de profesor Rodica Iftime și corul ”Belcanto” al Școlii gimnaziale nr. 39, Nicolae Tonitza, dirijat de profesor Titiana Miriță.
Fondurile rezultate din această acțiune vor fi donate pentru doi copii cu grave probleme de sănătate.

Locuitorii orașului Năvodari sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze pot veni joi, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, între orele 8.30-13.30.
Acțiunea este organizată de CRTS Constanța și Primăria orașului Năvodari.

Astăzi este Ziua Internațională a Drepturilor Omului.
La această dată, în anul 1948, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului, care stipulează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și cu libertăți fundamentale.
Ulterior, aceasta a fost completată cu: Convenția privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială, Convenția internațională asupra drepturilor politice și civile, Convenția pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor și Convenția drepturilor copilului.

Companiile care nu vor reduce prețul carburanților riscă amenzi.
Consiliul Concurenței va monitoriza piața carburanților, astfel încât consumatorii să beneficieze de reducere după eliminarea supraaccizei, de la 1 ianuarie.
Anunțul a fost făcut de președintele instituției, Bogdan Chirițoiu.
Vara trecută, Consiliul Concurenței a recomandat ca toate companiile să afișeze simultan majorarea prețurilor la carburanți, astfel încât să nu se influențeze reciproc.

Podețele din Parcul Tăbăcărie au intrat în proces de reabilitare.
Săptămâna trecută au început lucrările de reparații la podețul suspendat aflat în apropierea Lacului Tăbăcărie.
În zilele următoare, va intra în reabilitare și podețul pietonal de la intrarea în Satul de Vacanță, unde se vor executa lucrări de schimbare a balustradei și de curățare și reparații a elementelor din beton.
Primăria recomandă locuitorilor orașului, în special copiilor, să manifeste atenție sporită în zona în care se desfășoară lucrările.

Aplicația WhatsApp va include un instrument de răspuns la criză util în cazul dezastrelor naturale.
Inițiatorii proiectului spun că utilizarea WhatsApp ca instrument de răspuns la criză ar fi deosebit de benefică în zonele cu conectivitate slabă, unde aplicația ar putea fi singurul instrument de mesagerie accesibil.
În trecut, reacțiile la solicitările de pe paginile de răspuns la criză puteau fi trimise doar cu Facebook Messenger.

Tulburările de somn ne pun viața în pericol.
Statisticile arată că doar unul din zece oameni care suferă de tulburări de somn se tratează.
41% dintre români nu reuşesc să adoarmă atunci când se aşează în pat ori se trezesc de multe ori în timpul nopţii.
Acest lucru duce la lipsa concentrării pe parcursul zilei, anxietate, creșterea apetitului şi oboseală.
În cazul celor cu apnee în somn, adică cei cărora li se întrerupe temporar respiraţia în timp ce dorm, complicaţiile sunt mai grave, iar vizita la medic este obligatorie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept