Știri 22 noiembrie 2019

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia astăzi Taina Sf. Maslu la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din localitatea Palazu Mic, de la ora 18:00.
Mâine, Ierarhul nostru va sfinți o troiță cu clopotniță și casa mortuară a parohiei Înălțarea Domnului din comuna Ion Corvin, jud. Constanța, de la ora 8:15, apoi va oficia Sf. Liturghie.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfântului Gheorghe, aduse de la mănăstirea Sf. Ap. Filip și la Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dervent.
Duminică, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Colilia, de la ora 8.30.
Tot duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvărși slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu la biserica Sf. Ecaterina din localitatea Tuzla, de la ora 16, cu prilejul hramului, și va sfinți capela mortuară a parohiei.
De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, Ierarhul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la biserica Sf. Ecaterina din cartierul Tomis Plus, care își va serba ocrotitoarea spirituală.

Marți, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Stelian Paflagonul.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia luni slujba Vecerniei și va sfinți capela mortuară a bisericii „Sfântul Stelian” din localitatea Săcele, de la ora 16:00.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Stelian, aduse spre închinare de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului și Primăria Constanța organizează o acțiune umanitară în perioada 25 noiembrie-15 decembrie.
Aceasta se numește ”De Crăciun, fii bun!” și are ca scop sprijinirea familiilor sărace din mediul rural din județul Constanța.
Astfel, va fi organizată o colectă de alimente neperisabile, articole de igienă și haine în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.
Mai multe informații pot fi obținute de la preoții parohiilor urbane din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.

Constănțenii sunt invitați să doneze sânge.
Ei sunt așteptați mâine, între orele 9:00 -13:00 la sediul CRTS, din incinta Spitalului Județean Constanța.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare de donatori de celule stem, cu înscriere în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem.

ANM a emis o informare meteorologică de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 10:00.
În intervalul menționat temporar va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20…25 l/mp.
Vremea se va răci treptat, astfel încât astăzi și mâine în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.
Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi la munte și în zonele mai joase de relief.

Primăria Constanța a implementat un proiect pentru a atrage atenția tinerilor care folosesc dispozitive mobile și căști când traversează pe zebră.
Astfel, la trecerea de pietoni de pe strada Traian, în zona Liceului Teoretic „Traian” au fost desenate marcaje pe trotuar, prin care participanții la trafic sunt avertizați că nu au voie să treacă strada dacă au telefonul sau căștile în urechi.
Măsura vizează creșterea siguranței pietonilor aflați în traversarea străzii iar în funcție de rezultate, astfel de mesaje preventive vor fi realizate și la alte treceri de pietoni din oraș.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului avertizează populaţia să verifice cu atenţie produsele de post pe care le cumpără, în această perioadă.
Consumatorii sunt îndemnaţi să cumpere alimente de post, doar din magazine autorizate, iar pentru o şi mai mare siguranţă, să le prepare acasă.
La rândul lor, medicii nutriţionişti îi sfătuiesc pe oameni să evite consumul alimentelor de post care conţin ingrediente artificiale în cantităţi mari, pentru a nu-şi pune sănătatea în pericol.

Facebook și Google reprezintă o amenințare pentru drepturile omului.
Așa susține organizația Amnesty International într-un nou raport în care cere încetarea acestor practici.
Acesta arată că Facebook și Google și numeroasele lor platforme afiliate funcționează în moduri care sunt incompatibile cu dreptul la confidențialitate și reprezintă o „amenințare sistemică” la libera exprimare pe internet.
Amnesty îndeamnă guvernele „să acționeze de urgență” pentru ‘aplicarea unor legi solide privind protecția datelor și reglementarea eficientă a activităților giganților tehnologici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept