Știri 7 noiembrie 2019

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia astăzi slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Îngeri” din Constanța, fosta Capelă Militară, din zona Spitalului Județean, de la ora 17:00.
Mâine, Ierarhul Tomisului va răspunde invitației IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și va lua parte, împreună cu acesta și cu PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, la Sfânta Liturghie oficiată la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Marginea, jud. Suceava.
Duminică, ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la biserica Sf. Nectarie din zona Medeea, de la ora 8.30, cu prilejul hramului.
După slujbă, va avea loc dezvelirea monumentului celor 30 de eroi căzuți în teatrele de operații de după 1990 și a eroilor constănțeni din Primul și din al Doilea Război Mondial. Monumentul este ridicat și cu implicarea Asociației „Dobrogea Unită”, la biserica „Sf. Nectarie” (numită și biserica militarilor veterani și a veteranilor cu dizabilități).
Luni, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sf. Mare Mucenic Mina.
Astfel, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la biserica Sf. Mina din Parcul Tăbăcărie, de la ora 8.30.

Biserica Ortodoxă îl va cinsti sâmbătă pe Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina.
Cu acest prilej, parohia Sf. Cuv. Antonie cel Mare și Iosif Mărturisitorul din Constanța, zona Galeriile Soveja, va primi în dar o racla cu părticele din moaştele Sf. Nectarie din Eghina prin mijlocirea unor credincioşi și ctitori ai aceste biserici.
Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 23, se va săvârși Sf. Liturghie în prezența IPS Teodosie care va sfinţi racla în care se află moaştele Sf. Nectarie.

O masă rotundă dedicată Zilei Dobrogei va avea loc sâmbătă.
Evenimentul se intitluează ”Despre Dobrogea, la ceas aniversar” și se va desfășura la Biblioteca Arhiepiscopiei Tomisului, de la ora 11.
Masa rotundă este organizată cu prilejul Zilei Dobrogei, sărbătorită pe 14 noiembrie, de Arhiepiscopia Tomisului, Mănăstirea Dervent, Biblioteca Jud. I.N Roman, Asociația Casa Mării Negre, Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța și Asociația Națională Cultul Eroilor Regina Maria.

Constănțenii sunt invitați la un concert de muzică populară dedicat Dobrogei.
Acesta se intitulează ”Dobroge, vatră străbună” și se va desfășura duminică, la Casa de Cultură, de la orele 17.
Printre invitați se numără Mioara Velicu, Elisabeta Turcu, Aurel Sava, Marius Cristel Marin, dar și ansamblul de dansuri ”Brâulețul”, condus de Sorin Marcu.
Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului, Mănăstirea Dervent, Casa de Cultură a Sindicatelor, Uniunea Județeană a Pensionarilor și Liceul Tehnologic C.A. Rosetti.
Intrarea va fi liberă.

Locuitorii orașului Eforie Sud sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze pot veni duminică, la Biserica ’’Nașterea Sf. Ioan Botezătorul’’ din Eforie Sud, în intervalul orar 08.30- 13.30.
Acțiunea este organizată de CRTS Constanța.

Parcarea în stațiunea Mamaia nu se plătește în extrasezon.
Primăria Constanța a anunțat că persoanelor care trimit SMS pentru a plăti parcarea li se va răspunde că aceasta este gratuită până la începutul sezonului estival și că nu au fost taxați.
Reamintim că mai multe parcări din municipiul Constanța sunt gratuite de luni până vineri în intervalul orar 17:00 – 08:00 și în weekend.

Patru treceri de pietoni noi au fost amenajate în municipiul Constanța.
Acestea se află în locuri cu risc crescut de accidente rutiere, și anume strada Nufărului, în spatele școlii nr. 29, strada Veniamin Costache- zona Grădiniței și 2 treceri de pietoni la Parcarea Verde Spitalul Județean de Urgență, pe aleea dintre Policlinică și parcare.
Primăria informează că va mai înființa treceri de pietoni în zonele în care situația o va impune.

Traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Aurel Vlaicu până pe 16 noiembrie.
Măsura este luată pentru remedierea unei avarii RAJA pe conducta magistrală de alimentare cu apă, din sensul giratoriu aflat la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Nicolae Filimon.
Astfel, în această perioadă se va bloca traficul pe ambele benzi de circulație, de pe sensul de mers CET – Centrul Comercial Vivo, va fi blocat accesul în sensul giratoriu spre și dinspre strada Nicolae Filimon și se va devia traficul pe banda 2 de circulație de pe sensul de mers Cet – Vivo.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept