Știri 4 noiembrie 2019

Biserica Ortodoxă va cinsti vineri Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia joi seara slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Îngeri” din Constanța, fosta Capelă Militară, din zona Spitalului Județean, de la ora 17:00.
Vineri, Ierarhul Tomisului va răspunde invitației IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și va lua parte, împreună cu PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, la Sfânta Liturghie oficiată la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Marginea, jud. Suceava.

CRTS Constanța organizează săptămâna aceasta mai multe acţiuni de donare de sânge.
Astfel, persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate mâine, la Batalionul 345 Artilerie ’’Tomis’’ din Medgidia, între orele 08.30- 13.30.
De asemenea, joi, doritorii sunt așteptați să doneze la hypermarket Auchan Sud Constanța, între orele 8:30- 14:00.
Acțiunea este adresată angajaților, colaboratorilor și clienților Auchan Sud.
O altă acțiune se va desfășura duminică, la Biserica ’’Nașterea Sf. Ioan Botezătorul’’ din Eforie Sud, în intervalul orar 08.30- 13.30.

Încă o stradă din Constanța va deveni cu sens unic de astăzi.
Potrivit Primăriei Constanța este vorba despre strada Dumitru Marinescu, dinspre strada Ion Roată spre strada Eliberării.
Măsura a fost luată pentru evitarea formării de ambuteiaje și pentru fluidizarea traficului rutier.
Conducatorii auto sunt rugati să manifeste atenție sporită, să respecte semnificația indicatoarelor de circulație și să nu afecteze siguranța și fluența traficului.

Constănțenii sunt invitați la un concert de muzică populară.
Acesta va fi susținut de renumiți interpreți și se va desfășura duminică, la Casa de Cultură, de la orele 17.
Printre invitați se numără Mioara Velicu, Elisabeta Turcu, Aurel Sava, Marius Cristel Marin, dar și ansamblul de dansuri ”Brâulețul”, condus de Sorin Marcu.
Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului, Mănăstirea Dervent, Casa de Cultură a Sindicatelor, Uniunea Județeană a Pensionarilor și Liceul Tehnologic C.A. Rosetti.
Intrarea va fi liberă.

Traseul unei linii de autobuze va fi modificat.
CT Bus Constanța anunță că măsura este luată din cauza lucrărilor de asfaltare de pe drumul național DN 3C.
Astfel, în perioada 4 – 6 noiembrie, în intervalul orar 08:00 – 18:00, traseul liniei 3b va circula pe perioada lucrărilor până la intersecţia bd. Aurel Vlaicu cu DN3C.
De asemenea, CT BUS anunță că tichetele de călătorie inscripționate cu sigla RATC sunt valabile până la lichidarea stocului existent.
Călătorii care au achiziționat astfel de tichete le pot utiliza pe perioadă nedeterminată.

Bulevardul Tomis se află în proces de reabilitare.
Potrivit Primăriei Constanța, astăzi și mâine se asfaltează pe tronsonul cuprins între bulevardul Aurel Vlaicu și strada Tulcei.
Astfel, între orele 08:00- 17:00, se va circula alternativ pe câte o bandă de mers.
Conducătorii auto sunt rugați să nu își parcheze autoturismele în zona în care se reabilitează și să respecte regulile de circulație.

O campanie privind consumul iraţional de antibiotice va fi lansată săptămâna aceasta.
Acţiunea se va desfăşura atât în mediul online, cât şi în centrele universitare în care activează asociaţiile Studenţilor Farmacişti.
Evenimentul se va adresa publicului larg dar şi personalului specializat din domeniul sănătăţii.
România ocupă locul al doilea în topul ţărilor din Europa care utilizează iraţional antibiotice.
Campania este organizată de Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România.

Deputații Consiliului Orășenesc Cernăuți au interzis marșurile LGBT.
Petiția electronică a fost votată cu 24 de voturi din 42. Anterior, această inițiativă a fost susținută de 250 de localnici.
Dacă primarul din Cernăuți nu va uza de dreptul de veto, atunci decizia privind interzicerea acțiunilor organizate de LGBT va fi introdusă în Statutul Comunității Teritoriale din Cernăuți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept