Știri 2 octombrie 2019

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji duminică în orașul Ovidiu.
Ierarhul nostru va oficia slujba de sfințire a bisericii cu hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sf. Cuv. Parascheva, de la ora 8:00
Apoi, va săvârși Sf. Liturghie, de la ora 9:00.
Credincioșii vor putea intra prin Sfântul Altar și se vor putea închina moaștelor Sfinților Nectarie, Pantelimon, Epictet și Astion aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.

Noi hotărâri au fost adoptate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
În cadrul ședinței s-a hotărât completarea Programului-cadru „2020 – Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”.
De asemenea, s-a dispus organizarea de evenimente și acțiuni cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, privind comemorarea jertfei creștinilor care și-au sacrificat viața în decembrie 1989.
S-a hotărât și evidențierea modului responsabil în care Biserica Ortodoxă Română a folosit libertatea dobândită după căderea regimului comunist pentru a mărturisi prin cuvânt și faptă Evanghelia lui Hristos, prin întreaga sa lucrare misionară, educațională, social-filantropică și edilitară.

Biserica Ortodoxă a Greciei avertizează că Yoga nu este un exercițiu, ci un act de închinare.
Aceasta organizează duminică un eveniment prin care vrea să atragă atenția asupra unor tendințe periculoase pentru viața spirituală a unui creștin printre care: yoga, pilates și meditație.
Mitropolitul Nectarie de Argolis a declarat că, cităm: „Când facem în Biserică fie metanii mari fie închinăciuni, nu o facem din motive de fitness. Facem o mărturisire către Dumnezeu.
Este un lucru similar cu ceea ce fac oamenii prin yoga.”, am încheiat citatul.

Astăzi este Ziua Internațională a Non-Violenței.
Aceasta a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite în anul 2007 și aniversează nașterea lui Mahatma Gandhi, părintele mișcării de independență a Indiei și unul dintre filosofii de frunte ai curentului non-violenței.
Prin această decizie, ONU susține soluționarea pașnică a disputelor și respectul reciproc între culturi, religii și oameni.

O acțiune de donare de sânge va avea loc mâine în localitatea Adamclisi.
Persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate la Caminul Cultural din localitate, între orele 08.30-13.30.
Acțiunea este organizată de CRTS Constanța, Primaria Comunei Adamclisi si Parohiile: Adamclisi, Șipote, Petrosani , Pietreni, Ion Corvin, Cetatea și Zorile.

Ministerul Educației a fost dat în judecată.
Asociația Elevilor din Constanţa cere anularea ordinului care trimite elevii cu medii sub 5 la Evaluarea Națională direct la școlile profesionale.
Măsura ar urma să se aplice chiar de vara viitoare.
Profesorii cred însă că decizia ministerului e bună.
Peste 26.000 de absolvenți de gimnaziu au intrat anul acesta la liceu cu medii sub 5.
Potrivit datelor Ministerului Educației, cele mai multe medii de admitere sub 5 au fost în București, Suceava și Constanța.

RADET Constanța nu mai primește solicitări pentru debranșare.
Măsura a fost luată întrucât Regia pregătește instalațiile pentru începerea furnizării căldurii.
Totodată, în această perioadă vor fi finalizate toate lucrările care au primit aviz favorabil.

Numărul de poze și înregistrări ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut alarmant în ultimii ani pe internet.
Astfel, s-a ajuns la 45 de milioane de materiale online de acest fel, anul trecut.
După ani de monitorizare neregulată a conținutului, mai multe companii majore de tehnologie, inclusiv Facebook și Google, au intensificat acțiunile de supraveghere pe platformele lor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept