Știri 14 august 2019

Biserica Ortodoxă va prăznui mâine Adormirea Maicii Domnului.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, de la orele 17:00 slujba Vecerniei la biserica „Adormirea Maicii Domnului II” din Constanţa (zona Dacia), iar de la ora 19:00, va sfinți altarul de vară și va oficia slujba Prohodului Maicii Domnului la biserica „Adormirea Maicii Domnului I” (zona Tomis mall).
Tot astăzi, de la ora 22:00, la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din apropierea localității 23 August, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Prohodului Maicii Domnului, urmată la miezul nopții de Sfânta Liturghie.
Mâine, de la ora 10:00, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei, iar de la ora 11:00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cumpăna, va oficia Taina Sfântului Botez pentru 4 copii instituționalizați.
Duminică, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la biserica ’’Sfinții Împărați Constantin și Elena’’ din Medgidia, de la ora 8:15.

Parohia Sf. Mare Mc. Mina organizează o colectă de rechizite școlare pentru copiii nevoiași.
Aceasta se desfășoară până pe 3 septembrie la biserica Sf. Mina din parcul Tăbăcărie.
Rechizitele vor ajunge la copiii din Culmea, Nisipari, Poiana, Nazarcea, Poarta Albă, Siminoc, Bărăganu.

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până vineri la ora 9:00.
Astfel, vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.
Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului.
Cantitățile de apă vor depăși local 20 litri pe mp și izolat 40…50 de litri pe mp.
Pe parcursul zilei de astăzi disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

Constănțenii sunt asteptați să doneze sânge.
Centrul Regional de Transfuzii menționează că vineri va avea program normal de lucru, între orele 7:30 și 12:30.
De asemenea, CRTS anunță că mâine este zi liberă și nu se vor face donări.

RATC anunță că au fost montate încă 10 panouri în mai multe locații.
Potrivit regiei, informațiile afișate de panou sunt: numele operatorului de transport, data și ora, denumirea stației, linia, sensul de deplasare, ora şi minutul în care autobuzul urmează să ajungă în staţie.
Printre zonele în care s-au montat astfel de panouri se numără: Gara CFR, Delfinariu – sens de mers Pescărie, Tomis III – sens de mers Spitalul Mare, KM 5 – sens de mers GARĂ, sau Institutul de Marină – sens de mers Casa de Cultură.

Autobuzele RATC vor circula mâine și vineri în regim de week-end.
Măsura este luată în contextul sărbătorii legale, Adormirea Maicii Domnului și totodată Ziua Marinei.
Astfel, autobuzele se vor afla pe traseu în intervalul orar 5:45 – 23:00.
Pentru a sigura transportul participanţilor la evenimentele organizate în această perioadă, numărul de autobuze pe liniile 101,102 și 5-40, va fi suplimentat.
Chioșcurile de bilete vor funcționa după programul normal.
De asemenea, liniile de autobuze 42, 101, 48, 44 și 51 vor circula în acest week-end, până la ora 00:30.

Mâine, în oraşele de la malul Mării Negre şi de la Dunăre se vor desfăşura ceremonii religioase şi militare.
Sărbătoarea marinarilor este şi un prilej de promovare a tradiţiilor marinăreşti, astfel că manifestările vor cuprinde nu doar exerciţii demonstrative cu nave-şcoală, defilări şi parade, ci şi jocuri specifice şi concerte susţinute de fanfarele militare.
Ziua de 15 august a devenit, din 2009, sărbătoare naţională.

Oamenii de ştiinţă ai ONU vor face un apel pentru încetinirea încălzirii globale prin consumarea unei cantităţi mai mici de carne şi creşterea numărului alimentelor bazate pe plante.
Comisia interguvernamentală pentru modificări climatice se va întruni la Geneva.
Raportul este o rugăminte de a scădea presiunea pe care o punem pe planetă prin creşterea continuă a consumului de resurse.
Acesta susţine că agricultura şi defrişările intensive provoacă solul să elibereze carbonul pe care anterior l-a blocat în pământ.

Astăzi și mâine, se va circula cu restricții în orașul Constanța.
Astfel, astăzi, de la ora 14:00, se interzice parcarea autovehiculelor pe strada Remus Opreanu de la Comandamentul Flotei până la Direcția Agricolă și se interzice oprirea autovehiculelor pe tronsonul cuprins între bulevardul Regina Elisabeta și Comandamentul Flotei.
Mâine, de la ora 07:00, circulația autovehiculelor va fi închisă, după cum urmează: Poarta 3, Poarta 1, intersecția străzii Termele Romane cu strada Traian, strada Negru Vodă, strada Ecaterina Varga și strada Mircea cel Bătrân.
Riveranilor li se va permite accesul în zonă pe baza actului de identitate, cu interdicția accesului pe bulevardul Regina Elisabeta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept