Știri 9 august 2019

Schitul Sf Treime din Constanța își va sfinți pictura.
Astfel, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia astăzi, de la ora 19.00, slujba de sfințire mică a apei, urmată de sfințirea picturii și Taina Sf. Maslu.
Schitul este situat la marginea municipiului Constanța, la ieșirea de pe șoseaua Industrială, în apropierea Autostrăzii București-Constanța.
Mâine seară, Ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica Sfântul Mina din localitate, de la orele 18:00.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel, de la ora 8:30, iar luni, de la orele 18:00, va oficia slujba de tundere în monahism pentru două surori și va sfinți chiliile restaurate la mănăstirea Înălțarea Domnului din apropierea localității Mircea Vodă.

RATC prelungește programul mai multor linii de autobuze.
Potrivit Regiei, liniile 42, 101, 48, 44 și 51 vor circula până la ora 00:30, în acest weekend și week-end-ul viitor.
De asemenea, RATC a anunțat că denumirea liniei 101C, s-a modificat în linia 101.

ANM a emis o informare meteorologică de val de căldură și disconfort termic pentru toată țara.
Astfel, astăzi, mâine și duminică valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a țării.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…37 de grade, în weekend.
În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales pe litoral, în Câmpia Română, și în Dealurile de Vest.

Consumul de băuturi dulci este asociat cu apariţia cancerului.
Riscul este similar fie că este vorba despre băuturi îndulcite sau de suc de fructe pur, fără adaos de zahăr.
Ambele tipuri de băuturi sunt asociate unui risc mai mare de cancer în general, potrivit unui studiu.
Consumul de băuturi dulci a crescut în ultimele decenii la nivel mondial şi a fost anterior asociat cu un risc mai mare de obezitate, un factor major de risc pentru cancer.

Noul an școlar va începe pe 9 septembrie.
Decizia a fost luată de ministrul interimar al Educației, Valer – Daniel Breaz, după discuțiile purtate de reprezentanții instituției cu partenerii săi de dialog social.
Semestrul I se va încheia astfel pe 20 decembrie, iar
vacanţa de iarnă se va desfășura în perioada 21 decembrie – 12 ianuarie.

Bolnavii care nu pot fi tratați în sistemul de stat vor merge în mediul privat, nu în străinătate.
Regula se va aplica însă doar dacă preţul procedurilor este mai mic în ţară decât în străinătate, a decis ieri Guvernul.
Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a decontat intervenţii chirurgicale şi tratamente în străinătate în valoare de 10 milioane de euro.
Dacă statul ar fi apelat la clinicile private din țară, atunci ar fi economisit 3 milioane de euro.
Banii vor fi folosiţi pentru tratarea altor bolnavi.

În România, consumul de apă îmbuteliată s-a dublat în ultimii zece ani.
Clienții nu au încredere în apa de la robinet și doar puțini știu însă ce cumpără de fapt.
Diferența dintre cele trei tipuri de apă, de masă, de izvor și minerală, este în primul rând sursa de proveniență, spun specialiștii.
Apa de masă poate proveni din râuri, lacuri sau pânze freatice de mică adâncime, apele de izvor au zăcăminte la sute de metri adâncime, iar cele minerale la câteva mii.
Apele minerale sunt considerate de cea mai bună calitate pentru că sunt îmbuteliate așa cum se găsesc în natură.

Guvernul va da o ordonanță care să prevadă închisoare pe viață pentru criminali, violatori și pedofili.
Anunțul a fost făcut ieri de premierul Viorica Dăncilă.
Ea a mai spus că va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea modificărilor legislative care vor fi propuse de Ministerul Justiției.
Inițial, Viorica Dăncilă anunțase că ar dori un referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, un anunț făcut în contextul cazului de la Caracal.
Potrivit legii însă, doar președintele poate convoca referendumul.

Programul Rabla primește 135 de milioane de lei în plus, adică 20.000 de noi vouchere.
În prima etapă a programului, lansată în aprilie, statul a dat 322 de milioane de lei pentru aproape 35.000 de vouchere.
În 14 ani de când a început Rabla au fost casate 700.000 de vehicule și au fost cumpărate peste 550.000 de modele mai puțin poluante.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept