Știri 3 august 2019

Biserica Ortodoxă o va cinsti miercuri pe Sf. Cuv. Teodora de la Sihla.
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși mâine, Sfânta Liturghie la mănăstirea Crucea, cu prilejul hramului de vară, de la ora 7.45.
Marți, Biserica Ortodoxă va prăznui Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos.
Cu acest prilej, luni, de la orele 18, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Taina Sf. Maslu la Biserica Sf. Mina din parcul Tăbăcărie.
Marți, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica Schimbarea la Față din Eforie Sud, de la ora 8.15.

Icoana Acoperământului Maicii Domnului din regiunea Balta, Ucraina va sosi la Constanța.
Aceasta va fi adusă astăzi, la orele 17:00, de la biserica Sfântul Nicolae din satul Păsățel, la biserica Sfântul Haralambie din zona Boema.
Icoana Acoperământului Maicii Domnului este datată după părerea pictorilor din secolul XIX.
Biserica Sfântul Nicolae din Păsățel a fost prădată de câteva ori de hoți care au furat mai multe icoane vechi, iar icoana sfântului Acoperământ prin minune a rămas în biserică.
De-aceea s-a hotărât păstrarea ei în Sfântul altar și scoaterea spre închinare doar la sărbătorile Maicii Domnului.
Icoana va rămâne la biserica Sfântul Haralambie până pe 15 august, unde zilnic se va oficia de la ora 17:00 Acatistul Adormirii Maicii Domnului, urmat de Taina Sfântului Maslu, de la ora 18:00.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța va găzdui expoziția ”Timpan pentru lumină”.
Aceasta aparține pictorului Constantin Cioc, iar vernisajul va avea loc marți, la orele 14:00.
Din punctul de vedere al artistului, sufletul uman poate fi reprezentat metaforic printr-un timpan a cărui membrană, sensibilă la vibrația luminii, poate vedea sunetul culorilor.
Expoziția va fi deschisă publicului până pe 20 august și este prezentată la Constanța cu sprijinul Fundației „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept