Știri 2 august 2019

Biserica Ortodoxă o va cinsti miercuri pe Sf. Cuv. Teodora de la Sihla.
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși duminică, Sfânta Liturghie la mănăstirea Crucea, cu prilejul hramului de vară, de la ora 7.45.
Marți, Biserica Ortodoxă va prăznui Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos.
Cu acest prilej, luni, de la orele 18, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Taina Sf. Maslu la Biserica Sf. Mina din parcul Tăbăcărie cu prilejul hramului de vară.
Marți, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica Schimbarea la Față din Eforie Sud, de la ora 8.15.

Icoana Acoperământului Maicii Domnului din regiunea Balta, Ucraina va sosi la Constanța.
Aceasta va fi adusă mâine, la orele 17:00, de la biserica Sfântul Nicolae din satul Păsățel, la biserica Sfântul Haralambie din zona Boema.
Icoana Acoperământului Maicii Domnului este datată după părerea pictorilor din secolul XIX.
Biserica Sfântul Nicolae din Păsățel a fost prădată de câteva ori de hoți care au furat mai multe icoane vechi, iar icoana sfântului Acoperământ prin minune a rămas în biserică.
De-aceea s-a hotărât păstrarea ei în Sfântul altar și scoaterea spre închinare doar la sărbătorile Maicii Domnului.
Icoana va rămâne la biserica Sfântul Haralambie până pe 15 august, unde zilnic se va oficia de la ora 17:00 Acatistul Adormirii Maicii Domnului, urmat de Taina Sfântului Maslu, de la ora 18:00.

Primăria Constanța îmbunătățește sistemul de iluminat la trecerile de pietoni din oraș cu o semnalizare deficitară, pentru prevenirea accidentelor rutiere.
După derularea proiectului pilot de iluminare cu intensitate sporită a trecerii de pietoni implementat pe strada Dezrobirii, la intersecția cu strada Nicolae Milescu, municipalitatea aplică noul sistem în mai multe zone din oraș.
Este vorba despre un sistem de iluminat care conţine, pe consola de pe fiecare sens de circulaţie, două proiectoare cu led, două avertizoare cu lumină intermitentă şi un proiector led în dreptul indicatorului „Trecere de pietoni“.

Constănţenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti facturi mai mici.
Potrivit directorului RADET, Liviu Popa, de la 1 iulie a intrat în vigoare o decizie a ANRE, ce prevede că vor fi aplicate tarife diferenţiate.
Astfel, începând cu aceeaşi dată, preţul pentru populaţie va fi cu 14 lei mai mic, astfel că, pentru consumatorii casnici, tariful va fi de 445 lei/MW.
Totodată, agenţii economici vor plăti cu 16 lei mai mult, adică 522 de lei, mai spune directorul RADET.

Zeci de străzi din cartierul Coiciu vor avea sens unic, de săptămâna viitoare.
Reprezentanții municipalității spun că această măsură a fost luată atât pentru fluidizarea traficului rutier, cât și pentru eliberarea trotuarelor de mașinile parcate și redarea acestora pietonilor.
Acum, conducătorii auto vor putea staționa și parca mașinile pe carosabil.
Printre străzile care vor deveni cu sens unic se numără Cutezătorilor, Dionisie cel Mic, Portiței, Frunzelor și Orizontului.

Blocarea locurilor de parcare nerezervate este interzisă.
Ocuparea domeniului public cu piloni metalici, lanțuri sau alte materiale, în vederea delimitării locurilor de staționare a vehiculelor, fără aprobare, constituie contravenție.
Amenzile sunt cuprinse între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice iar pentru persoanele juridice între 1000 și 1500 de lei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Adriana Deoancă, dispozitivele metalice de rezervare a locurilor de parcare vor dispărea, în curând, din tot orașul.

Primăria Constanța a modificat programul de taxare în parcările cu tarif orar.
Astfel, parcările cu program de taxare de luni până vineri, între orele 08:00 – 17:00 sunt în zonele Capitol, Parc Tomis II,
Tomis III – magazin Mega Image și magazin Alfa Beta.
De asemenea, parcări cu program de taxare non stop sunt în zonele Gara CFR- Șoseaua Mangaliei, Portul Turistic Tomis – Str. Lebedei și Poarta 1.
Astfel de modificări vor mai avea loc în perioada următoare în Constanța.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept