Știri 29 iulie 2019

Parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța organizează, pe tot parcursul lunii august,’’ -Școala de vară-’’.
Acţiunea se află la a treia ediție, din iniţiativa părintelui Jean Ion, sprijinit de Parohia „Sf. Vasile cel Mare” și câţiva voluntari.
Astfel, copiii între 4 și 14 ani, vor participa de luni până vineri, timp de două ore, de la 10.00 – 12.00, la activităţi educative şi recreative menite să-i ajute să-şi dezvolte abilităţi practice, comunicaţionale şi de socializare.
Totodată, copiii vor primi în fiecare zi o gustare oferită de parohie.

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Grecia a instaurat ”Ziua copilului nenăscut”.
Aceasta va fi sărbătorită în prima duminică după Crăciun, ca o măsură împotriva avortului.
Prin această inițiativă se dorește ”respectarea vieții umane încă de la concepere, precum și apărarea drepturilor copilului nenăscut”.
Conform statisticilor, în Grecia se fac peste 300.000 de avorturi pe an, întreruperea voluntară a sarcinii fiind autorizată până în a 12-a săptămână a sarcinii.

Patriarhia Română își exprimă sincera compasiune și solidaritate față de durerea prin care trece familia tinerei Alexandra Măceșanu.
Aceasta a fost răpită și ucisă de un bărbat în vârstă de 65 de ani, care și-a recunoscut ieri faptele.
Patriarhia îndeamnă pe toți preoții și credincioșii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, pe părinții și rudele îndurerate ale acesteia.
În acest sens, pe lângă rugăciune, trebuie intensificate acţiunea de solidaritate cu familiile afectate şi promovarea unui comportament responsabil în societate.

Astăzi este Ziua Imnului Naţional „Deşteaptă-te, române!”.
Poemul patriotic „Un răsunet” de Andrei Mureşanu şi melodia culeasă de Anton Pann stau la baza imnului naţional de astăzi, „Deşteaptă-te, române.
Imnul a fost intonat în timpul Războiului de independenţă, în timpul Primului Război Mondial şi la Marea Unire din 1918, precum şi în cel de-al Doilea Război Mondial.
Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, „Deşteaptă-te, române!” a fost ales imediat după Revoluţia din decembrie 1989 Imnul naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.
Imnul naţional este considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.

Comisia Europeană solicită României să își alinieze legislația în domeniul asigurărilor auto la normele Uniunii Europene.
Executivul comunitar atrage atenția că normele naționale privind obligativitatea de a notifica în prealabil orice intenție de modificare a primelor, precum și o serie de limitări ale modalităților de calculare a acestora de către asigurători contravin legislației europene.
Comisia consideră că nici emiterea de polițe de asigurare pentru anumite categorii de vehicule, valabile doar pe teritoriul României, nu este conformă cu directiva europeană privind asigurarea auto, care cere ca polițele RCA să acopere întregul spațiu comunitar, pe baza unei prime de asigurare unice.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind contul de economii Junior Centenar.
Potrivit acesteia, copiii pot beneficia anual de o primă de stat în valoare de 600 lei până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiția ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de minim 1.200 lei.
La soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărei nivel se stabilește la 3% pe an.
De acest program vor beneficia și copiii ocrotiți prin serviciile publice și private specializate pentru protecția copilului, depunerea anuală minimă de 1.200 lei fiind efectuată din bugetul Ministerului Muncii.

Producţia de vaccinuri la Institutul „Cantacuzino” va fi reluată.
Acesta a demarat procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate în perspectiva producerii vaccinului gripal.
Operatorii se vor perfecţiona la standardele naţionale şi europene în domeniu, cu respectarea normelor de siguranţă şi calitate care trebuie îndeplinite.
Ministerul Apărării Naționale a alocat peste 40 de milioane de lei pentru modernizarea zonelor de producţie ale institutului.

Ieri au început înscrierile pentru votul online din străinătate.
Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că platforma www.votstrainatate.ro este funcţională, iar românii vor putea solicita formularele pentru votul prin corespondență sau în afara granițelor până pe 11 septembrie.
După finalizarea procedurii de preînregistrare pe portal, alegătorul va primi un e-mail de control, pe care trebuie să-l confirme.
În caz contrar, validarea înregistrării nu se va putea realiza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept