Știri 27 iulie 2019

Biserica Ortodoxă îl cinsteşte astăzi pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.
Originar din Nicomidia, a primit la naştere numele de „Pantoleon”, adică „cel întru toate puternic, ca un leu”.
A deprins secretele medicinei alături de un doctor din cetate, iar prin mijlocirea preotului Ermolae, a deprins învăţătura de credinţă.
Este botezat de Ermolae şi i se pune numele Pantelimon, adică „cel cu totul milostiv”.
Acest nume este pe deplin ilustrat de viaţa sa, deoarece se va dedica bolnavilor pe care îi tămăduieşte cu iscusinţa medicului, dar şi cu puterea credinţei.
S-a mutat la Domnul în jurul anului 305, în timpul persecuţiilor lui Diocleţian, a fost supus la chinuri grele şi în cele din urmă decapitat.
Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon este unul dintre cei mai populari sfinţi din calendarul creştin.
El este invocat deseori de către cei în suferinţe, ca unul care aduce grabnică vindecare.

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în duminica a- 6-a după Rusalii sau a Vindecării slăbănogului din Capernaum.
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea ’’Sfânta Elena de la Mare’’, din localitatea Costinești, de la ora 08:30.
După slujbă, Ierarhul nostru va rosti un cuvânt de învățătură.

Mâine este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei.
Pe plan naţional, obiectivele acestei zile urmăresc conştientizarea populaţiei cu privire la igiena stilului de viaţă ca factor major de protecţie împotriva hepatitelor virale.
La nivel mondial, aproximativ 500 de milioane de persoane sunt infectate cronic cu virusul hepatitei B sau cu virusul hepatitei C, în timp ce aproape un milion mor anual.

Tot mâine este și Ziua Naţională a Ambulanţei.
Instituită printr-o lege intrată în vigoare de la 13 martie 2015, această zi este marcată de autorităţile publice centrale şi locale prin organizarea de evenimente dedicate recunoaşterii rolului ambulanţei în salvarea de vieţi omeneşti.
Această zi nu a fost aleasă întâmplător întrucât prima „Salvare” din Bucureşti a apărut la data de 28 iulie 1906, din iniţiativa privată a prof. Nicolae Minovici.

CFR Călători introduce un tren suplimentar între Bucureşti şi Constanţa, pentru a prelua fluxul de călători către litoral.
Trenul va circula în acest weekend, dar şi în zilele de 3, 4, 14, 15, 16, 17 şi 18 august.
Acesta va pleca din Bucureşti Nord la ora 11:15 şi va ajunge la Constanţa la 13:37.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept