Știri 25 iulie 2019

Biserica Ortodoxă îl va cinsti sâmbătă pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.
Cu acest prilej, mâine, de la ora 17:00, Înalt Prea Sfințitul Teodosie va oficia Slujba Vecerniei la Catedrala Arhiepiscopală ’’Sfinții Apostoli Petru și Pavel’’ din Constanța, urmată de procesiunea religioasă cu moaştele Sfântului Pantelimon şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion, cu plecare de la Catedrală.
Traseul va cuprinde strada Termele Romane, strada Traian, str. Mircea cel Bătrân- cu popas de rugăciune la Biserica Greacă, bulevardul Mamaia, Spitalul Militar- cu popas de rugăciune, str. Nicolae Iorga, bd. Tomis – Capela Militară, strada Traian, strada Termele Romane, Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.
Sâmbătă, de la ora 06:00, Ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu și Slujba de Sfințire a Apei, urmată de Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
CRTS Constanța roagă persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă, între orele 9:00 – 13:00.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare de donatori de celule stem, cu înscriere în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem.

Încă o stradă din Constanța va deveni cu sens unic.
Potrivit Primăriei Constanța este vorba despre strada Traian, unde, de mâine, se va circula numai dinspre bulevardul 1 Decembrie 1918 până la intersecția cu strada Prelungirea Traian.
Măsura a fost luată pentru fluidizarea traficului rutier, iar șoferii sunt rugați să manifeste atenție în zonă și să respecte semnificația indicatoarelor.

Ministerul Agriculturii dă asigurări că legumele şi fructele din producţia autohtonă care se vând în pieţele agroalimentare din întreaga ţară sunt sigure pentru consum.
Instituţia precizează că analizele la pesticide nu au indicat depăşiri ale limitelor maxime admise.
Ministerul Agriculturii şi Direcţiile pentru Agricultură Judeţene anunţă că verifică permanent toate pieţele din Bucureşti şi din celelalte municipii din ţară.

Poliţiştii au descoperit şi reţinut peste 200 de seturi de jucării susceptibile a fi contrafăcute în zona de sud a Portului Constanţa.
Acestea au fost evaluate la aproximativ 500.000 de lei, sosite într-un container, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean.
Containerul în care au fost găsite jucăriile sosise din China, pentru o societate comercială din judeţul Cluj.
Mărfurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Peste trei sferturi din manualele şcolare pentru clasele I-VII sunt asigurate prin contractele existente.
Potrivit unei informări transmise de Ministerul Educaţiei, circa 76% sunt asigurate prin contractele existente şi au ajuns în şcoli sau în depozitele inspectoratelor şcolare.
Pentru clasele VIII-XII, manualele sunt asigurate în proporţie de 100%.
Acestea au fost elaborate în baza programelor şcolare vechi, urmând ca în anii următori să fie înlocuite gradual, pe măsura implementării noii programe.

CFR Călători va introduce un tren suplimentar între Bucureşti şi Constanţa, pentru a prelua fluxul de călători către litoral.
Trenul va circula în acest weekend, dar şi în zilele de 3, 4, 14, 15, 16, 17 şi 18 august.
Acesta va pleca din Bucureşti Nord la ora 11:15 şi va ajunge la Constanţa la 13:37.

Proiectul de reabilitare a Teatrului de Vară din staţiunea Mamaia a fost respins, ieri, de aleşii judeţeni.
Inițiatorul proiectului, Horia Țuțuianu, dar și consilierii PSD s-au abținut la vot.
Şeful CJC a precizat însă, că proiectul va fi repus pe ordinea de zi din luna septembrie.
Până atunci, Horia Ţuţuianu a spus că va avea întâlniri la Ministerul Dezvoltării pentru finanţarea acestui proiect.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept