Știri 19 iulie 2019

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, de la ora 18:00, slujba Vecerniei la Mănăstirea Sfântul Ilie din apropierea localității Istria.
Mâine, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la parohia Sfântul Ilie din Techirghiol, de la ora 8:15.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfinților Mucenici Emilian de la Durostorum, Sava de la Buzău, Flavian din Cartagina, ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, dar și la veșmântul Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov.
Duminică, Înalt Prea Sfințitul Teodosie va răspunde invitației Preasfințitului Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului și va participa la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca din jud. Teleorman, cu prilejul hramului, Sfânta Maria Magdalena.
Luni, de la ora 8:00, Ierarhul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena”, situată în apropierea localității Cobadin.

O acțiune de donare de sânge se va desfășura mâine în localitatea Medgidia.
Cei care doresc să doneze sunt așteptați la Spitalul Municipal din localitate cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța, Primaria și Spitalul Municipiului Medgidia.

O stradă din Constanța va deveni cu sens unic.
Potrivit Primăriei Constanța, este vorba despre strada Farului unde, de astăzi, se va circula numai dinspre bulevardul Tomis spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
Șoferii sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei.

Persoanele cu deficienţe de auz, vor avea reguli noi pentru obținerea permisului auto.
Solicitanţii de permis auto cu deficienţe profunde de auz vor fi obligaţi să-şi echipeze vehiculele cu oglinzi mai mari.
Potrivit ordinului ministrului sănătăţii, publicat deja în Monitorul Oficial, această condiţie îi vizează şi pe cei suferinzi de hipoacuzie profundă bilaterală, care nu poate fi corectată la nici o ureche.

Simona Halep va prezenta mâine la Constanța trofeul de la Wimbledon.
Anunţul a fost făcut de primarul Decebal Făgădău. Întâlnirea va fi organizată în Piața Ovidiu, de la ora 17.30.
La ora 17:00 la Sala Sporturilor, Simona Halep va prezenta trofeul la bordul unui autobuz etajat pe traseul bd. Tomis-Termele Romane – Regina Elisabeta – Piața Ovidiu.
Tot de la ora 17:00, în Piața Ovidiu va avea loc un Concert Ștefan Știucă and The Mob, iar Simona Halep va urca pe scenă de la ora 17:30.

Carburanţii sunt mai scumpi în benzinăriile de pe Autostrada Soarelui.
Potrivit analizei efectuate cu ajutorul aplicației Monitorul Preţurilor, diferenţa pentru un plin depăşeşte 10 lei.
Astfel, în weekendul trecut, la staţiile Petrom de pe A2, benzina standard costă 5,81 lei pe litru, iar motorina standard, 5,78 lei pe litru.
În benzinăriile OMV, carburanţii sunt şi mai scumpi: 5,86 lei la benzină şi 5,85 lei la motorină.
Și în Ungaria, Austria sau Germania, preţurile din benzinăriile de pe autostrăzi sunt mai mari decât în orașe.

Distribuirea de fotografii intime pe rețelele de socializare sau în spațiul public ar putea fi pedepsită penal cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.
Victimele acestui fenomen sunt în proporție de 90 % femei. Nu orice imagini pot fi însă, elementul acestei infracțiuni.
Trebuie să fie vorba despre imagini cu caracter intim sau sexual și este nevoie ca victima să poată fi recunoscută.
Proiectul legislativ a ajuns la Senat, primă Cameră sesizată.

Produsele de protecție solară trebuie folosite zilnic.
Specialiștii recomandă ca folosirea produselor de protecție solară să devină o rutină și nu doar în perioada verii.
De asemenea, se recomandă evitarea expunerii la soare între orele 11:00 și 17:00, când radiațiile sunt foarte puternice.
Bebeluşii mai mici de un an nu trebuie expuşi la lumina directă a soarelui în această perioadă.
Produsele cu factor de protecție trebuie folosite tot timpul anului, mai ales pentru ten şi mâini, deoarece acestea previn îmbătrânirea prematură a pielii şi o protejează de radiaţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept