Știri 17 iulie 2019

Biserica Ortodoxă va cinsti vineri Aflarea moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfântul Serafim de Sarov din apropierea localității Ion Corvin, mâine, la miezul nopții.
Sâmbătă, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.
Astfel, Ierarhul nostru va săvârși vineri, de la ora 16:00, Taina Sfântului Maslu la biserica Sfântul Ilie din cartierul CET, iar de la ora 18.30, va oficia slujba Vecerniei la Mănăstirea Sfântul Ilie – Istria.
Sâmbătă, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la parohia Sfântul Ilie din Techirghiol, de la ora 8.30.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfinților Mucenici Emilian de la Durostorum, Sava de la Buzău, Flavian din Cartagina, ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, dar și la veșmântul Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov.
Duminică, Înalt Prea Sfințitul Teodosie va răspunde invitației Preasfințitului Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului și va participa la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca din jud. Teleorman, cu prilejul hramului, Sfânta Maria Magdalena.

Astăzi este Ziua Națională a Donatorului.
Aceasta este organizată, începând din anul 2014, de către Asociaţia Transplantaţilor din România şi Agenţia Naţională de Transplant.
Din anul 2005, în România se sărbătoreşte, în luna aprilie, „Ziua Naţională a Transplantului”.
Astfel este marcată performanţa echipei profesorului Irinel Popescu, care a realizat, la 15 aprilie 2000, prima operaţie de transplant hepatic din România.

O acțiune de donare de sânge se va desfășura sâmbătă în localitatea Medgidia.
Cei care doresc să doneze sunt așteptați la Spitalul Municipal din localitate cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța, Primaria și Spitalul Municipiului Medgidia.

O stradă din Constanța va deveni cu sens unic.
Potrivit Primăriei Constanța, este vorba despre strada Farului unde, de vineri, se va circula numai dinspre bulevardul Tomis spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
Șoferii sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei.

Ministerul Sănătăţii vrea să înlăture mita din spitale.
În acest sens, de trei săptămâni, în mai multe unităţi sanitare au fost trimişi falşi pacienţi pentru a-i descoperi pe angajaţii care condiţionează actul medical de mită.
Ministerul de resort spune că demersul este, de fapt, o parte a strategiei anticorupţie pe care instituţia vrea să o pună în aplicare până anul viitor.

Guvernul României va sprijini refacerea Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț.
Anunțul a fost făcut de Guvern care a precizat că va interveni pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat județul Alba.
Lăcașul de cult este în prezent beneficiar al unui proiect în valoare de 5,8 milioane de lei, finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin care se urmărește consolidarea Muzeului și paraclisului din cadrul Ansamblului Mănăstirii Râmeț.

Președintele Klaus Iohannis a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, Simonei Halep.
Anunțul Președinției vine după ce Patriarhia Română a anunțat că Simona Halep va primi cea mai înaltă distincție a Bisericii Ortodoxe.
Simona Halep se află pe locul 4 în clasamentul mondial.

Profesorii susțin astăzi examenul de titularizare.
881 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine concursul naţional de ocupare a posturilor din învăţământ.
Rezultatele vor fi afişate, marți, 23 iulie, la Inspectoratul Școlar Județean Constanța și la centrele de concurs.
Candidații trebuie să obţină minim nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică.

Elevii constănțeni ar putea primi rechizite la începutul anului școlar viitor.
Administraţia locală plănuieşte să ofere elevilor şi preşcolarilor, la începerea anului şcolar 2019-2020, ghiozdane, rechizite şi seturi de cărţi.
Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie votat în proxima ședință a consilierilor locali municipali.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept