Știri 11 iulie 2019

O acțiune de donare de sânge se va desfășura duminică în localitatea Topraisar.
Persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate la biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitate, între orele 8.30 și 13.30.
Acțiunea este organizată de CRTS Constanța și parohia Topraisar ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Astăzi este Ziua Mondială a Populaţiei.
Această zi a fost instituită ca urmare a atingerii cifrei de cinci miliarde a populaţiei globale la 11 iulie 1987.
Conform Diviziei de Populaţie ONU, la 1 ianuarie 2014, populaţia lumii a fost de 7,2 miliarde locuitori, iar pentru anul 2060 se prognozează că populaţia va fi de aproape 10 miliarde locuitori.

Franța nu va mai compensa tratamentele homeopate, deoarece nu există dovezi că acestea sunt eficiente.
Potrivit Ministerului Sănătății de la Paris, în prezent, 30 la sută din costul acestor produse este suportat de stat, prin sistemul de asigurări sociale.
De la 1 ianuarie 2020, cota va scădea la 15 la sută, și va ajunge la zero din anul 2021.

Un tren suplimentar Interregio va circula pe ruta Bucureşti Nord -Constanţa, în acest week-end.
Măsura este luată datorită fluxului mare de călători.
Trenul va pleca din Bucureşti Nord la ora 11:15 şi va sosi în Constanţa la ora 13:37.

Traseul unor linii de autobuze RATC se va modifica temporar.
Astfel, astăzi și mâine, în intervalul orar 21:00 – 23:00, autobuzul 44 va circula pe traseul: Poarta 1 – Str. Mihai Viteazu – Str I.G.Duca – Str. Țepes Vodă și retur și Str. Ștefăniță Vodă – B-dul Aurel Vlaicu – Str.Baba Novac – Casa de Cultură și retur, iar linia 51 va circula Poarta 1 – Str. Mihai Viteazu – Str. I.G.Duca – Str. Țepeș Vodă și retur, Halta Traian – Str. Eliberării – Casa de Cultură și retur.
Potrivit RATC, măsura a fost luată din cauza lucrărilor de asfaltare efectuate la intersecția dintre B-dul Lăpușneanu și str. I. L. Caragiale (Casa de Cultură).
În cazul în care condițiile meteo nu vor permite desfășurarea acțiunii de asfaltare, modificările de traseu se vor efectua la o dată ulterioară.

600 de copii defavorizați vor frecventa grădinițele estivale deschise în cadrul unor școli gimnaziale din țară.
Proiectul aparține Organizației Salvați Copiii.
Printre școlile care şi-au deschis porţile pentru programul grădiniţelor estivale se află Şcoala Gimnazială nr. 31 din Constanța şi Şcoala Gimnazială nr. 1 din Mangalia.
Dintre cei 1.000 de copii care au frecventat anul trecut grădiniţele estivale, 90% au avut rezultate bune şi foarte bune.

Atenție la consumul de paracetamol!
Autoritățile franceze avertizează că depășirea dozelor prescrise de medici poate afecta grav ficatul.
Potrivit statisticilor, supradozajul de medicamente care conțin paracetamol constituie prima cauză de creșterea a cazurilor de hepatită în Franța.
Medicii spun că trebuie respectate indicațiile lor – de maxim trei pastile pe zi, nu mai des de patru ore, și chiar mai puține doze, dacă pacientul ia și alte medicamente bazate pe proprietățile paracetamolului.

Adolescenții sunt mai puțin înclinați să consume canabis dacă acesta este legalizat.
Așa arată un studiu efectuat în statele americane în care consumul este permis.
Motivul ar putea fi faptul că pentru minori este mai greu să cumpere canabis de la magazinele autorizate, unde trebuie să dovedească cu acte că pot cumpăra, decât de la traficanții de droguri.
Cercetarea confirmă un alt studiu, care arăta că în anul 2012, a scăzut consumul de marijuana în rândul adolescenților după legalizarea drogului.

4 din 10 români susțin că au donat sânge, cel puțin o dată în viață.
Conform unui studiu, cei mai mulți dintre donatori, 65%, au dorit să facă o faptă bună.
Aproape 20% dintre cei care au donat sânge au făcut acest lucru atunci când un apropiat a avut nevoie, iar 15% au donat pentru că au auzit că este benefic pentru sănătate.
România se plasează pe ultimele locuri la numărul de donatori de sânge în Europa: doar 1,7% dintre români donează sânge, de aproape 10 ori mai puțin decât danezii, de 9 ori mai puțin decât britanicii și de 7 ori mai puțin decât olandezii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept