Știri 10 iunie 2019

Ziua parașutiștilor militari este sărbătorită astăzi.
Pe lângă Centrul de Instrucție al Aeronauticii, în data de 10 iunie 1941, a fost înființată Școala de Parașutiști, ulterior denumită Compania de parașutiști.
Procesul de reformă din Armata Română a adus unele modificări, astfel că, începând cu 1998, au fost desființate un comandament de brigadă și două batalioane, iar alte două batalioane de parașutiști au fost transformate în batalioane de operațiuni speciale.
Pe 15 martie 2001, Trupele de Parașutiști au trecut în subordinea Statului Major al Forțelor Terestre.

CRTS face un apel către constănțeni să vină să doneze sânge.
În ultima lună s-a înregistrat reducerea cu până la 30-50% a numărului de donatori.
Cei care vor să doneze sunt așteptați în fiecare zi de luni până vineri, între orele 7.30-13.00, la sediul Centrului din strada Nicolae Iorga nr 85.
De asemenea, CRTS are un program special pentru donare în ultima sâmbătă din fiecare lună, între orele 9 si 13, cu excepția lunilor aprilie și decembrie.

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 23:00.
Astfel, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.
Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

Sistemul bike-sharing este o alternativă de deplasare viabilă în mediul urban.
Așa arată un sondaj în care, 54% consideră că acest sistem poate deveni o alternativă la transportul public sau la autoturismul propriu, 43% sunt de părere că sistemul bike-sharing nu poate acoperi nevoile locuitorilor oraşului iar 3% dintre respondenţi nu au o părere în legătură cu proiectul desfăşurat de municipalitate.
Proiectul „Black Sea Bike, urmăreşte utilizarea bicicletei ca o alternativă ecologică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.
Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărţii de identitate, de la agenţiile SPIT, un card de utilizator.

Consumul de cafea nu este dăunător pentru sănătatea inimii.
Așa arată un nou studiu, la care au participat peste 8.000 de persoane din Marea Britanie și s-a constatat că nu are importanţă cantitatea de cafea băută în ceea ce priveşte efectul acesteia pentru artere.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care au consumat până la 25 de ceşti de cafea pe zi, nu întampină o rigidizare a arterelor în comparaţie cu cei care beau mai puţin de o ceaşcă pe zi.
Potrivit studiilor anterioare, consumul de cafea ar provoca rigidizarea arterelor, punând presiune pe inimă şi crescând probabilitatea unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

Românii sunt pe ultimul loc în Uniunea Europeană la banii alocaţi asigurărilor.
Un român alocă, în medie, 18 euro pe an, pentru asigurarile de viaţă, în timp ce media europeană este de 1.300 de euro.
Potrivit unui studiu recent al asiguratorilor, acest fapt se datorează unui deficit major de informare.
Asigurările de viaţă din țara noastră reprezintă numai 20% din totalul primelor de asigurare, în comparaţie cu media de 60%, înregistrată la nivelul Uniunii Europene.

Fumatul a fost interzis în 52 de parcuri din Paris.
Acest lucru reprezintă 10% din spaţiile verzi ale capitalei Franţei.
Măsura a fost luată de primărie, pentru reducerea numărului de fumători și păstrarea curățeniei în spațiile verzi, care nu vor mai fi poluate cu resturi de țigări.
De la 1 iulie, cei care nu vor respecta interzicerea fumatului în parcurile din Paris, vor fi amendați cu 38 de euro.

Consumul excesiv de alimente ultraprocesate creşte riscul de boli cardiovasculare și de deces.
Așa se arată într-un studiu recent, efectuat în rândul a peste 120.000 de persoane.
Participanții au fost monitorizați între anii 2009 şi 2018, pe o perioadă de maxim şase ani.
Studiul a evaluat consumul a 3.300 de alimente şi băuturi, clasificate după gradul lor de procesare industrială.
Astfel, un consum mai mare de alimente ultraprocesate (mai mult de patru porţii pe zi) este asociat cu un risc crescut de mortalitate din orice cauză, comparativ cu consumul redus.
Fiecare porţie zilnică suplimentară de alimente ultraprocesate a crescut riscul de deces cu 18%.

Persoanele care au un scop în viaţă prezintă un risc mai scăzut de deces.
Un studiu recent afirmă că persoanele de peste 50 de ani care au un ţel în viaţă se confruntă cu un risc redus de moarte timpurie.
Expertii spun că, există mai multe cauze pentru acestă corelaţie între riscul de deces prematur şi faptul că un individ are sau nu un scop în viaţă.
Astfel, cei care nu au un scop în viaţă, prezintă un nivel ridicat de cortizol, cunoscut şi ca „hormonul stresului” iar prezenţa lui în corp este corelată cu unele probleme de sănătate.

Persoanele care solicită o viză pentru SUA vor trebui să menționeze și conturile de pe rețelele de socializare.
Inițiativa va fi aplicată din această lună, în baza unui ordin, semnat în 2017 de președintele Donald Trump, prin care solicitanții de vize sunt verificați sever.
Oficialul de la Casa Albă a motivat această măsură prin faptul că securitatea națională este pe primul plan și orice solicitant sau imigrant este verificat, inclusiv în ceea ce privește istoricul călătoriilor, informații despre membri familiilor sau adresele unde au locuit.
Cei care nu au fost de acord cu acest demers, au argumentat prin faptul că ar putea crea “un mediu propice pentru discriminare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept