Știri 8 iunie 2019

Biserica Ortodoxă îi cinsteşte astăzi pe Sfinţii Mucenici Nicandru şi Marcian.
Aceştia au fost ostaşi în armata romană de la Dunăre şi făceau serviciul militar în cetatea Durostorum, localitatea Silistra de astăzi, din Bulgaria.
În anul 298, în urma biruinţei asupra perşilor, împăratul Maximian Galeriu a îndepărtat din armată pe ostaşii creştini, după care i-a arestat şi persecutat până la moarte.
Sfinţii Nicandru şi Marcian au mărturisit, împreună cu alţi trei ostaşi şi cu veteranul Iuliu, că sunt creştini, drept pentru care au fost aruncaţi în închisoare şi supuşi la chinuri grele.
Ei însă au rămas statornici în credinţa lui Dumnezeu, iar împăratul a poruncit să li se taie capetele.

Icoana Maicii Domnului “Odighitria” din Ucraina va rămâne la Biserica Schimbarea la Față, cunoscută și ca Biserica Greacă din Constanța, până mâine seară.
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, a fost adusa joi, de Inaltarea Domnului, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Lăcașul de cult este situat în zona Peninsulară.

Astăzi este Ziua mondială a oceanelor.
Această zi are rolul de a reaminti importanța pe care o au oceanele în ceea ce privește influența asupra planetei și a speciei umane.
Ca urmare a unei Rezoluții adoptate de Adunarea Generală a ONU în 2008, Ziua mondială a oceanelor a fost recunoscută oficial de ONU, urmând a fi sărbătorită în fiecare an pe 8 iunie.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea va avea loc mâine, la biserica ”Sfantul Vasile cel Mare” din Constanța, zona Inel 2, între orele 8.30 și 13.30.
Aceasta este organizată de către CRTS Constanța.

Constănțenii sunt invitați la un concert caritabil de folclor românesc și armănesc în interpretare coral-instrumentală.
Acesta va fi susținut de Corala bărbătească Armonia și Orchestra folclorică Muzica Divertis.
Concertul va debuta cu un program de muzică armănească în interpretarea fiicei duhovnicești a parohiei, Florentina Gârțu.
Evenimentul se va desfășura mâine, de la ora 19:00, în parcul Tăbăcărie, lângă biserica Sfantul Mina.
Corala va fi dirijată de părintele Arhidiacon Ion Iulian Dumitru.
Concertul este unul caritabil, iar fondurile strânse vor ajuta la finalizarea lucrărilor de amenajare ale Așezamantului de prunci abandonati Sfantul Cuvios Arsenie din Techirghiol.

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până luni la ora 10:00.
Astfel, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.
Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept