Știri 3 iunie 2019

Biserica Ortodoxă Română îi va cinsti mâine pe cei 4 sfinţi martiri de la Niculiţel: Zotic, Atal, Camasie şi Filip.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomislui, va răspunde invitației Prea Sfințitului Visarion, Episcopul Tulcii, și va participa la Sfânta Liturghie oficiată lângă Cripta Martirică de la Niculițel, județul Tulcea, în care au fost descoperite moaștele celor 4 sfinți martiri.
Tot mâine, Ierarhul nostru va oficia de la ora 23:00, Sfânta Liturghie la biserica cu hramul celor 4 sfinți martiri din cartierul constănțean Faleză Nord.

Joi, Biserica Ortodoxă va prăznui Înălțarea Domnului.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 06:00,Sfânta Liturghie la Mănăstirea Stejaru, de lângă localitatea Saraiu, iar de la ora 10:00, va oficia la Cimitirul Internațional Mircea Vodă, o slujbă de pomenire a eroilor.
Apoi, de la ora 13:30, Ierarhul Tomisului, va lua parte la ceremoniile religioase și militare dedicate Zilei Eroilor,de la Cimitirul Central din Constanța.

Constănțenii sunt invitați la un concert caritabil de folclor românesc și armănesc în interpretare coral-instrumentală.
Acesta va fi susținut de Corala bărbătească Armonia și Orchestra folclorică Muzica Divertis.
Concertul va debuta cu un program de muzică armănească în interpretarea fiicei duhovnicești a parohiei, Florentina Gârțu.
Evenimentul se va desfășura duminică, de la ora 19:00, în parcul Tăbăcărie, lângă biserica Sfantul Mina.
Corala va fi dirijată de părintele Arhidiacon Ion Iulian Dumitru.
Concertul este unul caritabil, iar fondurile strânse vor ajuta la finalizarea lucrărilor de amenajare ale Așezamantului de prunci abandonati Sfantul Cuvios Arsenie din Techirghiol.

Dan Puric revine la Constanța.
Maestrul va susține o conferință cu tema: “Despre puterea iubirii”.
Evenimentul se va desfășura vineri, de la orele 18.30, în Sala Mare, a Casei de Cultură din Constanţa.
Intrarea va fi liberă.

Astăzi a început sesiunea de vară a examenului de bacalaureat.
Prima probă este cea orală, la limba și literatura română.
Aceasta va continua mâine, iar apoi va fi urmată de proba orală la limba maternă.
Evaluarea competențelor digitale va avea loc în zilele de 7, 10 și 11 iunie, iar proba orală la o limbă străină va fi susținută pe 12 și 13 iunie.
Examenele scrise vor începe la 1 iulie cu proba la limba și literatura română.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea va avea loc dumincă, la biserica ”Sfantul Vasile cel Mare” din Constanța, zona Inel 2, între orele 8.30 și 13.30.
Aceasta este organizată de către CRTS Constanța.

ANM a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate pentru mai multe județe, printre care și Constanța.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 10:00.
Astfel, local în Dobrogea și Banat, în Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania și Maramureș, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.
De asemenea, informarea meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate pentru toate regiunile, se va extinde până joi, la ora 10:00.

Modul de notare pentru ciclul primar s-ar putea schimba.
Un proiect de lege prin care evaluarea elevilor din sistemul de învăţământ primar să fie modificat, este în pregătire în comisia de Educaţie din parlament.
Proiectul propune ca ministerul Educaţiei să renunţe la calificative în învăţământul primar, și se dorește ca alternativă „evaluarea descriptivă” până în clasa a III-a, când elevii ar putea fi notaţi cu note de la unu la zece.
De asemenea, atât profesorii, cât şi psihologii consideră că evaluarea prin note este una oportună, deoarece îi obişnuieşte pe micuţi cu modul în care evaluarea se face de la clasa a V-a.

Somnul insuficient duce la creşterea în greutate.
Potrivit experților, somnul este important pentru echilibrarea hormonilor din organism, cum ar fi grelina şi leptina și care au o legătură directă cu senzaţia de foame şi cu controlul acesteia.
În cazul unui somn insuficient, corpul produce grelină în exces, ceea ce provoacă senzaţia de foame.
De asemenea, persoanele care dorm mai puţin de 6-8 ore pe noapte consumă cu până la 40% mai multe calorii pe zi.
O modalitate de a lupta împotriva oboselii este asigurarea unui somn suficient.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept