Știri 30 mai 2019

Sâmbătă, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Iustin Martirul și Filosoful.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie, la paraclisul mănăstirii Galeșu-Poarta Albă, închinat Sfântului Iustin, de la ora 7:45.
După slujbă, Ierarhul nostru va rosti un cuvânt de învățătură.

Papa Francisc va vizita Catedrala Mântuirii Neamului.
Programul vizitei Papei Francisc la Patriarhia Română cuprinde o întrevedere în Palatul Patriarhiei cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, mâine, de la ora 15:45.
Această întrevedere va fi urmată de vizita Suveranului Pontif la Catedrala Națională, unde va fi primit, la ora 17:00, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Programul nu cuprinde oficierea unui serviciu liturgic comun, ci momente muzicale distincte, conform hotărârii Sfântului Sinod.
La ieșirea din Catedrala Națională, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Papa Francisc vor saluta credincioșii prezenți cu salutul pascal: „Hristos a înviat!”.
Cei care doresc să asiste la eveniment sunt așteptați de la ora 14:00.
După vizită, Catedrala Națională va rămâne închisă accesului public, deoarece vor fi reluate lucrările de finisare a construcției.

ANM a emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru mai multe județe, printre care și Constanța.
Aceasta este valabilă de astăzi de la ora 12:00, până mâine la ora 03:00.
Astfel, în intervalul menționat, local în Dobrogea și în Muntenia, în Maramureș, Moldova, Transilvania, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale.
Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Mașinile fără permis de acces care sunt găsite în Zona Peninsulară vor fi ridicate de la 1 iunie.
Șoferii își pot recupera mașinile doar după ce au achitat taxele și numai în prezența unui polițist local.
Tarifele sunt de 450 de lei pentru ridicarea mașinii,120 de lei pentru transport, și 60 de lei pe zi pentru depozitare iar programul de restituire este non-stop.
Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.

CRTS face un apel către constănțeni să vină să doneze sânge.
În ultima lună s-a înregistrat reducerea cu până la 30-50% a numărului de donatori.
Cei care vor să doneze sunt așteptați în fiecare zi de luni până vineri, între orele 7.30-13.00, la sediul Centrului din strada Nicolae Iorga nr 85.
De asemenea, CRTS are un program special pentru donare în ultima sâmbătă din fiecare lună, între orele 9 si 13, cu excepția lunilor aprilie și decembrie.

Locuitorii orașului Cernavodă sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura la Spitalul Orășenesc, astăzi, între orele 8.30-13.30.
În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor și minim 500 de ml de lichide.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța și Spitalul Orășenesc Cernavodă.

Două noi molecule inovative vor fi introduse pe lista de medicamente compensate și gratuite.
Este vorba despre cele care tratează scleroza multiplă şi neoplasmul tiroidian.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a precizat că cele două medicamente vor fi folosite pentru tratamentul a aproximativ 1.800 de pacienţi.

Australia interzice accesul condamnaților pentru violența domestică pe teritoriul țării.
Potrivit politicienilor australieni oricărei persoane care a fost condamnată din cauza violentei domestice, oriunde în lume, nu i se va acorda viza și nu va putea intra pe teritoriul țării.
De asemenea, interdicția se va aplica fiecărui vizitator străin sau rezident care a fost găsit vinovat de comportament neadecvat față de femei sau copii.

În această perioadă au loc lucrări de reparații și întreținere la Pasarela din stațiunea Mamaia.
Anunțul a fost făcut de către Primăria Municipiului Constanța.
Reprezentanții Primăriei spun ca până la jumătatea lunii iunie, constănțenii și turiștii se vor putea plimba pe pasarelă.

În Franţa, biscuiţii conţin produs lactat iar cei din România conţin grăsimi vegetale.
Astfel, pentru a demonstra practicarea unui dublu standard, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, a comparat produse asemănatoare dintr-un lanț de retail din țara nostră și din Franța.
Președintele ANPC a precizat că inspectorii pentru protecția consumatorilor nu vor ezita să închidă mari magazine, în cazul în care acestea nu vor respecta prevederile legale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept