Știri 14 mai 2019

Părintele Răzvan Ionescu va conferenția astăzi la Constanța.
Tema o constituie ”Despre cunoaștere, între intelectual și existențial. Provocări actuale”.
Evenimentul va avea loc de la orele 11:00, în Sala Senatului a Campusului Universității „Ovidius”.
Părintele Răzvan Ionescu este paroh al comunității ortodoxe române „Sfintele Parascheva şi Genoveva” și profesor în cadrul Centrului Ortodox de Studii şi Cercetare Dumitru Stăniloae din Paris.
Organizatorul conferinței este Părintele Lector Universitar Doctor Florin Spanache.

O acțiune de donare de sânge se va desfășura mâine în localitatea 2 mai.
Cei care vor să doneze sunt așteptați între orele 8:30 și 13:30, la Grădiniţa Fraţii Grimm din localitatea 2 Mai.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța, Primăria Comunei Limanu, Școala Gimnazială Nr. 2 din localitatea 2 Mai și Parohiile: Sfântul Nicolae din Limanu, Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfântul Ștefan din 2 Mai.

Delta Dunării poate deveni primul producător de peşte bio din Europa.
Potrivit guvernatorului Rezervaţiei, acest lucru se va întampla dacă vor fi redate circuitului natural şi retehnologizate.
Peștele bio, este crescut în mediul natural nefurajat în piscicultura extensivă care se dezvoltă în câteva amenajări din Deltă.
Conform specialiștilor, scăderea producţiei de pește este explicată prin modificarea regimului hidrologic al Dunării în zona Deltei şi al gurilor de vărsare, îndiguirea luncii Dunării, creşterea poluării şi de suprapescuitul unor specii.

Legislaţia de atestare a staţiunilor turistice va fi modificată.
Conform Ministrului Turismului, Bogdan Trif, una dintre modificări vizează reducerea numărului minim al capacităţii de cazare, astfel încât localităţile să poată să devină staţiuni turistice.
Bogdan Trif a mai spus că, în prezent, staţiunile de interes naţional trebuie să dispună de un număr minim de 500 locuri în structurile de primire turistică, iar cele de interes local trebuie să dispună de minim 100 de locuri.

Traficul rutier va fi restricționat mâine în zona centrală a orașului Constanța.
Motivul îl constituie disputarea unui meci de handbal la Sala Sporturilor.
Astfel, în intervalul orar 06:30 – 20:00, va fi restricționat accesul autovehiculelor în parcarea Sălii Sporturilor, dinspre strada Mircea cel Bătrân și bulevardul Tomis, iar traficul auto va fi interzis pe strada Decebal la intersecțiile cu strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis și strada Ion Bănescu.

Primăria Constanța continuă lucrările de toaletare a arborilor pe strada Răscoalei din 1907.
Reprezentanții Primăriei fac un apel la conducătorii auto sa nu își parcheze autoturismele în zonele în care se efectuează lucrări pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.
Toaletarea arborilor va continua toată săptămâna, în intervalul orar 07:30-16:00, pe strada Răscoalei din 1907, tronsonul cuprins între strada Decebal și bulevardul Ferdinand.

Persoanele cu dizabilităţi vor primi un voucher de 5.000 de euro pentru achiziţia de dispozitive asistive.
Potrivit ministrului Muncii, este vorba despre cinci mii de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de servicii de consiliere din partea agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă și care își vor putea cumpăra dispozitive și tehnologii de acces în vederea angajării.
Pe de altă parte, ministrul Muncii a anunţat că au fost semnate contracte pentru construirea unor locuinţe protejate şi centre de zi în valoare de 55 de milioane de lei destinate adulţilor cu dizabilităţi.

Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a IV-a a început astăzi, cu proba la limba română.
Mâine, aceștia vor susţine proba la matematică, iar cei din partea minorităţilor naţionale vor participa joi la proba la limba maternă.
Pe 22 şi 23 mai vor intra în examen elevii claselor a VI-a.
Rezultatele evaluărilor naţionale se vor comunica doar părinţilor elevilor care le susţin.

Comisia Europeană anunţă de mâine ieftinirea apelurilor şi SMS-urilor în interiorul Uniunii Europene.
Astfel, consumatorii care vor efectua un apel din ţara lor în alt stat din Uniune vor plăti maxim 19 cenţi pe minut (plus TVA) şi 6 cenţi pe SMS.
Normele se vor aplica în toate cele 28 de ţări ale Uniunii şi, în curând, şi în Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.
Tariful maxim al apelurilor este plafonat numai pentru clienţii privaţi, firmele nu vor beneficia de noile reglementări.

Firmele ar putea fi obligate să plătească asigurări de răspundere profesională.
Asigurarea va acoperi eventuale cheltuieli legate de insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară.
În caz contrar, firmele riscă să fie dizolvate de Registrul Comerțului.
Întreprinzătorii acuză însă lipsa unui studiu de impact.
Potrivit Registrului Comerțului, inițiativa va fi analizată împreună cu reprezentații mediului de afaceri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept