Știri 13 mai 2019

Părintele Răzvan Ionescu va conferenția la Constanța.
Tema o constituie ”Despre cunoaștere, între intelectual și existențial. Provocări actuale”.
Evenimentul va avea loc mâine, de la orele 11, în Sala Senatului a Campusului Universității „Ovidius”, Conferința:
Părintele Răzvan Ionescu este paroh al comunității ortodoxe române „Sfintele Parascheva şi Genoveva” și profesor în cadrul Centrului Ortodox de Studii şi Cercetare Dumitru Stăniloae din Paris.
Organizatorul conferinței este Părintele Lector Universitar Doctor Florin SPANACHE.

O acțiune de donare de sânge se va desfășura miercuri în localitatea 2 mai.
Cei care vor să doneze sunt așteptați între orele 8:30 și 13:30, la Grădiniţa Fraţii Grimm din localitatea 2 Mai.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța, Primăria Comunei Limanu, Școala Gimnazială Nr. 2 din localitatea 2 Mai și Parohiile: Sfântul Nicolae din Limanu, Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfântul Ștefan din 2 Mai.

Stevia, planta pentru diabetici, a fost adaptată și pentru clima României.
Aceasta este originară din America de Sud şi este considerată înlocuitorul ideal al zahărului.
Planta creşte şi în țara noastră, la Staţiunea de Cercetare din Buzău.
Studiile la nivel mondial arată că, stevia conține glicozide naturale și îndulcește de circa 300 de ori mai mult față de zahărul natural.
De asemenea, stevia nu conţine calorii şi nici nu produce efecte adverse.

Firmele care vând bunuri de calitate diferită în ţările europene, vor fi amendate cu 4 la sută din cifra de afaceri.
Așa a hotărât forul comunitar, după ce preşedintele în exerciţiu al Consiliului Uniunii Europene a reuşit să închidă acest dosar important la finalul lunii martie.
Şi în ţara noastră au fost semnalate multe cazuri în care un produs era inferior calitativ faţă de unul similar vândut în alt stat din Uniunea Europeană.
Autorităţile române le recomandă consumatorilor să semnaleze orice diferenţă de calitate între produsele vândute sub aceeaşi marcă de acelaşi producător.

Peste 42.000 de pensionari, care au primit deciziile de recalculare a pensiilor pentru grupele 1 şi 2 de muncă, vor încasa de astăzi şi diferenţele de bani.
Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi, care a precizat că celelalte 58.000 de decizii vor fi eliberate până la finalul lunii septembrie.
Ministrul muncii a mai spus că după ce vor primi diferenţele de bani, pensionarii vor primi lunar pensia majorată, calculată după noua lege.

Un vaccin experimental dă speranțe bolnavilor de cancer de pancreas.
În Statele Unite a fost testat cu succes, iar câțiva pacienți cu o formă avansată de cancer pancreatic se simt mult mai bine.
Medicii au explicat că vaccinul trimite în sistemul imunitar proteinele de cancer pancreatic, pentru a fi recunoscute de celulele T.
Aceasta este una dintre cele mai agresive forme de cancer, debutează asimptomatic, iar când este depistat, de multe ori, este prea târziu.
Cercetătorii americani care testează acest vaccin spun că o mare parte din studiile lor sunt dedicate și prevenției, adică persoanelor sănătoase, dar cu antecedente de cancer pancreatic în familie.

Prețul gazului rămâne cel reglementat pentru populație.
Romgaz va livra în perioada mai-decembrie, 30% din producția de gaze naturale la preţul reglementat de 68 de lei pe MWh, pentru consumul populaţiei şi al termocentralelor, se arată într-un document postat pe site-ul companiei.
Statul român deţine, prin Ministerul Energiei, 70% din acţiunile Romgaz, iar restul sunt tranzacţionate la bursă.

Alimentele s-au scumpit constant de la începutul anului.
Luna trecută, cele mai mari scumpiri au fost la legume şi fructe. Eurostat a anunţat că România a înregistrat, în martie, cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Europa de 4,2%.
Cartofii au continuat să se scumpească în luna martie, preţul acestora urcând cu 26% de la începutul anului.
Topul scumpirilor continuă cu legumele, ale căror preţuri au fost mai mari de 20,6% în martie faţă de decembrie, iar la citrice şi la alte fructe meridionale preţurile au urcat cu 10,2% în aceeaşi perioadă.

Durerile de cap pot anunța un accident vascular cerebral.
Statisticile arată că 50% dintre oameni au avut cel puțin o dată dureri de cap severe.
Acestea pot fi cauzate de: hipertensiune, sinuzită, problemele de vedere sau ale danturii, spondiloză, deficitul de magneziu sau de vitamine din grupul B.
Medicii recomandă consultații preventive la mai multe specialități, precum ORL, oftalmologie sau neurologie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept