Știri 11 mai 2019

Biserica Ortodoxă Română îl va cinsti mâine pe Sfântul Mucenic Ioan Valahul.
Acesta s-a născut în anul 1644 în Ţara Românească și a fost luat ostatic de turci în anul 1659.
Pe drumul către Istanbul, un oştean turc mai bogat l-a cumpărat cu gând spurcat, pentru că era frumos la chip şi tânăr la trup, însă Ioan s-a împotrivit, iar oşteanul a căzut şi a murit.
În urma judecăţii vizirului, Ioan a fost dat soţiei turcului, care i-a promis că îl ia de soţ, numai să renunţe la Hristos.
Dar pentru că Sfântul Ioan a fost neclintit în credinţă, văduva l-a dat mai-marelui cetăţii să fie judecat pentru uciderea soţului ei.
Sfântul a fost supus la multe suferinţe şi chinuri, dar le-a îndurat cu bărbăţie.
Însă, la rugămintea femeii, Sfântul Ioan a fost spânzurat în marginea Istanbulului, la 12 mai 1662, înainte de Înălţarea Domnului.

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în duminica a 3-a după Paști sau a Mironosițelor.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației Prea Sfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlaşca, jud. Teleorman.
Așezământul monahal este ocrotit de Sfânta Maria Magdalena, una dintre femeile mironosițe.

O acțiune de donare de sânge se va desfășura miercuri în localitatea 2 mai.
Cei care vor să doneze sunt așteptați între orele 8:30 și 13:30, la Grădiniţa Fraţii Grimm din localitatea 2 Mai.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța, Primăria Comunei Limanu, Școala Gimnazială Nr. 2 din localitatea 2 Mai și Parohiile: Sfântul Nicolae din Limanu, Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfântul Ștefan din 2 Mai.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept