Știri 8 mai 2019

Astăzi este Ziua Mondială a Crucii Roşii.
Aceasta a fost stabilită de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii în anul 1859 în urma luptei de la Solferino, unde peste 40.000 de răniţi au fost îngrijiţi de un singur medic.
Societăţile Naţionale de Cruce Roşie din întreaga lume, marchează această zi prin semnalarea provocărilor umanitare ale urbanizării.
În țara noastră, peste 5.500 de tineri sunt voluntari ai Crucii Roşii Române.

Parcarea de la Poarta 1 va fi închisă mâine.
Este vorba de cea de la intrarea în Portul Constanţa.
Măsura este luată pentru efectuarea reabilitării accesului în zonă şi a fluidizării traficului în interiorul parcării.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei, va fi amenajat un scuar în interiorul parcării, în jurul căruia vor staționa taximetrele.
Pentru ca lucrările să se deruleze în condiții optime, constănțenii sunt rugați să nu își lase autovehiculele în parcare și să nu staționeze în zonă.

Nouă puncte de stingere a incendiilor, șapte puncte de prim-ajutor și cinci puncte de salvare acvatică vor fi înființate pe litoral.
De asemenea, personalul va fi suplimentat cu 100 de pompieri detașați din alte județe, a declarat comandantul ISU Dobrogea, Daniel Popa.
Șeful inspecției de prevenire al ISU Dobrogea, maiorul Mihai Georgescu, sfătuiește turiștii să respecte semnificația steagurilor și sfaturile salvamarilor.

Ministrul Sănătății dorește aprobarea Legii vaccinării.
De asemenea, Sorina Pintea a subliniat că o campanie de informare cu privire la vaccinare ar trebui susținută și de direcțiile de sănătate publică, de medicii de familie, de mass-media și a amintit că Legea vaccinării este în Parlament.
Potrivit ministrului, România propune înființarea unui registru european de vaccinare, pentru a putea rezolva problemele migrației.

Opt state europene propun standarde mai stricte pentru protejarea mediului.
Acestea cer ca Uniunea Europeană să fixeze obiectivul de a opri emisiile poluante până cel târziu în 2050.
Iniţiativa pentru contracararea încălzirii climei a fost lansată de Franţa, Belgia, Luxemburg, Olanda, Suedia, Danemarca, Portugalia şi Spania.
Propunerea este susţinută şi de peste 200 de primari din oraşe europene.

Programul Rabla pentru electrocasnice va fi extins și la instituțiile publice.
Anunțul a fost făcut de Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Programul va include în acest an și televizoare și mașini de spălat vase, iar suma alocată este dublă față de cea de anul trecut.
Programul va demara peste aproximativ o lună, a mai spus ministrul.

Cercetătorii europeni caută soluții pentru reciclarea materialelor compozite.
Din anul 2025, Europa va recicla în jur de 80 de mii de tone de materiale compozite din sticlă și fibre de carbon pe an.
Testele care se fac în laboratoarele de lângă Milano fac parte dintr-un proiect european.
Cercetătorii de aici încearcă să creeze din deșeuri produse rezistente și în egală măsură și un circuit de reciclare în procesul economic.

Firmele care au automate de produse și servicii vor trebui să le doteze cu case de marcat.
Potrivit proiectului, automatele nu vor trebui să emită rapoarte fiscale de închidere zilnică sau alte tipuri de documente, așa cum se întâmplă în mod normal în cazul comercianților obișnuiți. Excepție fac automatele pentru livrarea de produse energetice, cum ar fi benzina sau motorina, care vor trebui să emită bonuri fiscale pentru clienți.
Termenul-limită pentru dotarea automatelor cu case de marcat va fi până la sfârșitul anului, iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Statele Uniunii Europene vor fi obligate să reducă grăsimile trans.
Acestea sunt cele mai nocive grăsimi, responsabile de peste 50 de mii de decese, anual, pe continent.
Un studiu danez a constatat că margarina este principala sursă de grăsimi Trans urmată de produsele ambalate, de panificație și de cofetărie.
Produsele care vor avea peste limita impusă de Comisia Europeană vor fi interzise de la 1 aprilie 2021.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept