Știri 19 aprilie 2019

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Taina Sfântului Maslu la biserica Sfântul Gheorghe din Mangalia, astăzi, de la ora 16:00.
Apoi, Ierarhul Tomisului împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia o tundere în monahism a două surori, la Mănăstirea Colilia, din comuna Cogealac, de la ora 19:00.
Sâmbătă, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Sfântul Teotim din orașul Murfatlar, cu prilejul hramului, de la ora 7.45, iar duminică va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel, de la ora 8:15.

La Biserica Schimbarea la Față, cunoscută și ca Biserica Greacă din Constanța se va oficia luni de la ora 9:00, Taina Sfântului Maslu.
Slujba va fi oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de 7 preoți.
Totodată, credincioșii se vor putea închina și moaștelor Sfântului Nectarie aduse de la biserica Sfântul Nectarie din Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului lansează o colecție de 100 de volume, intitulată „Sfinții Părinți Ortodocși. Martirii Străromâni. Cuvioșii cei vechi.”
Evenimentul se va desfășura duminică, de la ora 11:00, la situl arheologic situat lângă Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel’’ din Constanța.
În cele 100 de volume sunt prezentate cele mai valoroase papirusuri, pergamente și manuscrise, din peste 70 de mari arhive ale Europei și Statelor Unite.
Printre acestea se regăsesc pergamentele și manuscrisele cu numele, faptele și gândurile episcopilor, arhiepiscopilor și mitropoliților Tomisului din sec. III până în sec. XI.
Aceste mărturii scrise sunt scoase la lumină cu sprijinul Profesorului Doctor Constantin Barbu și al Înaltpreasfințitului Teodosie, împreună cu Arhiepiscopia Tomisului.
Invitați vor fi Academicianul Răzvan Teodorescu, politicianul Adrian Năstase, parlamentari și membrii ai Guvernului, personalități ale vieții culturale și științifice, precum și autorități locale.
Evenimentul are loc la sărbătorirea a 25 de ani de la primirea arhieriei și la împlinirea a 18 ani de slujire arhierească a Înalt Prea Sfințitului Teodosie.

Elevii şi preşcolarii intră de mâine în vacanţă.
Aceștia se vor întoarce la cursuri pe 6 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Următoarea vacanţă, cea de vară, este programată în perioada 15 iunie – 15 septembrie.
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a pe 7 iunie.

Facultatea de Drept Yale din SUA nu mai acordă burse studenților creștini care critică ideile LGBT și corectitudinea politică.
Luna trecută, facultatea a informat studenții prin e-mail că nu va mai acorda sprijin financiar studenților și absolvenților care lucrează pentru organizații care discriminează persoanele pe baza „orientării sexuale, a identității și expresiei de gen”.
Senatorul Ted Cruz a subliniat că decizia celor de la Yale este „neconstituțională” și a fost luată „cu o intenție discriminatorie specifică” împotriva organizațiilor creștine”.
Senatorul a adăugat că discriminarea religioasă este, de asemenea, interzisă de legile federale în materie de drepturi civile.

Carburanţii s-au scumpit înainte de sărbători.
Prețul motorinei standard a depășit 6 lei litrul.
Un plin cu benzină pentru un rezervor de 50 de litri costă, în prezent, cu 8 lei mai mult față de începutul lunii aprilie și cu aproape 38 de lei față de începutul anului.
Companiile de petrol pun scumpirile de la pompa pe seama prețului în creștere al țițeiului.
Prețurile carburanților din România sunt mai mari ca în Bulgaria, dar rămân mai mici decât în majoritatea statelor europene, arată statisticile.

Telefoanele care nu dau alertă de dezastru vor fi interzise la vânzare.
Firmele care comercializează telefoane mobile vor fi obligate să pună pe site-urile proprii și în magazinele fizice informații despre capabilitățile de recepționare a mesajelor de urgență RO-ALERT.
Măsurile sunt prevăzute într-o propunere de ordonanță de urgență, care curpinde si amenzi mari.
Firmele care vor încălca obligațiile în cauză riscă amenzi de la 5.000 la 50.000 lei, iar pentru abateri repetate amenda poate crește la 10.000 – 100.000 lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept