Știri 13 aprilie 2019

Biserica Ortodoxă Română îl cinstește mâine pe Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin, Episcopul Romanului.
Acesta s-a născut în anul 1674, în satul Gledin din ţinutul Bistriţei.
A fost crescut de mic în frica lui Dumnezeu și a intrat în monahism la Mănăstirea Neamţ.
Iubitor de viaţă pustnicească, Sfântul Pahomie s-a dus la Sfântul Dimitrie al Rostovului, iar după doi ani petrecuţi în Rusia, s-a retras împreună cu patru ucenici în pădurile din jurul Mănăstirii Neamţ.
Apoi a fost ales Episcop al Romanului și a păstorit şapte ani, după care s-a retras la sihăstria sa, unde a întemeiat Schitul Pocrov.
Sfântul Pahomie a unit rugăciunea cu munca, conform tradiţiei monahismului românesc isihast și a fost unul dintre cei mai mari cărturari ai Bisericii.
El s-a mutat la Domnul în anul 1724 și a fost canonizat de Sfântul Sinod în anul 2006.

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în duminica a cincea din Post sau a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca.
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie de la ora 8:45, la biserica „Sfântul Gheorghe” din Constanța, care își cinstește ocrotitorul spiritual pe 23 aprilie.
După slujbă, Ierarhul nostru va rosti un cuvânt de învățătură.

Biserica Sfântul Mina din Constanța organizează o campanie umanitară cu ocazia Sărbătorilor Pascale.
Aceasta se numește ”Hrănește, rogu-te, de Paște, o familie săracă!” și își propune să colecteze alimente pentru 200 de familii nevoiașe din județul Constanța.
Campania se va desfășura săptămâna viitoare, în perioada 17-19 aprilie.
Oricine poate dona alimente neperisabile ce pot fi aduse fie la Biserica de lemn din parcul Tăbăcărie, fie la Auchan-Vivo în locurile special amenajate de la casele de marcat.
Inițiatorul campaniei, părintele paroh Claudiu Banu a declarat că, cităm ”comunitatea se mobilizează frumos pentru proiectul nostru social de a hrăni oamenii din peste zece sate ale județului nostru înainte de Sfintele Paști”, am încheiat citatul.

Corala Armonia organizează un miniturneu cu concertul prepascal ”În vremea aceea…”
Fresca muzicală pentru soliști, cor și orchestră este compusă de preotul Ion Popescu Runcu și reprezintă o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus care se finalizează cu Învierea Mântuitorului.
Concertul este dirijat de Arhidiacon Ion Iulian Dumitru și Arhidiacon Bogdan Alexiuc.
Evenimentul se va desfășura săptămâna viitoare după cum urmează: luni, de la ora 18.00, la Sala Rapsodia din București,
marți, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța și miercuri, de la aceeași oră, la Casa de Cultură „Lucian Grigorescu” din Medgidia.
Intrarea va fi liberă.

Părintele protosinghel Irineu Curtescu, starețul Mănăstirii Ponor din județul Alba va sosi la Constanța.
Acesta va susține un cuvânt de învățătură cu tema ”Maica Domnului, mama noastră”,mâine, de la orele 18.00, la biserica Sfântul Haralambie din zona Boema.
Evenimentul va fi precedat de Taina Sfântului Maslu și are loc cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Fotograful Răzvan Voiculescu lansează la Constanța albumul de fotografie și filmul “ROST. 12 Hotare”.
Evenimentul se va desfășura luni de la ora 18:30, în Sala Casino, din cadrul Hotelului Iaki (Mamaia).
Albumul se înscrie în trilogia ROST, un proiect care s-a desfășurat timp de șase ani și a inclus și albumele „ROST – esențe, gusturi și stări românești”, în anul 2013 și „Dor de ROST”, în 2015.
Ultimul și cel mai voluminos album al seriei conține 370 de pagini cu imagini strânse din toate colțurile țării: fotografii cu oameni care încă mai păstrează un meșteșug, biserici de lemn, dar și obiecte tradiționale din gospodăriile oamenilor.
În cadrul evenimentului, va avea loc și un scurt concert de muzică folk susținut de Walter Ghicolescu.

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până luni la ora 10:00.
Astfel, în intervalul menționat va ploua temporar în toate regiunile și vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-estul, sudul și sud-vestul țării.
Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept