Știri 21 martie 2019

Biserica Ortodoxă va prăznui luni Bunavestire.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica Bunavestire din Constanța, zona Inel I, duminică, de la ora 8.45.
Totodată, în ziua hramului, luni, peste 1000 de persoane defavorizate vor beneficia de alimente pentru o masă caldă oferită de către parohie.
Tot duminică, Ierarhul nostru va săvârși slujba Vecerniei la biserica „Buna Vestire” din Năvodari, de la ora 17.30.
Apoi, ierarhul, preoții și credincioșii vor merge în procesiune, cu moaștele Sfinților Pantelimon, Epictet și Astion, pe următorul traseu: biserica „Buna Vestire” – str. Constanței – centru – întoarcere la biserică pe str. Albinelor.
Luni, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației Prea Sfințitului Visarion, Episcopul Tulcii, și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Buna Vestire” din Tulcea.

Constănţenii sunt invitaţi la Marşul pentru Viaţă.
Adunarea va avea loc sâmbătă, la ora 12:30 la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
La ora 13:30, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va rosti o rugăciune de binecuvântare, apoi se va pleca pe traseul: Piaţa Ovidiu, Strada Mircea cel Bătrân, Sala Sporturilor, Capela Militară, Spitalul Judeţean, Bd. Tomis, Capitol, Catedrală.
Scopul marşului este sensibilizarea întregii societăţi în privinţa avortului şi a efectelor negative ale acestuia asupra familiei şi civilizaţiei umane.
Acţiunea este organizată de către Școala Brâncovenească, Asociația Simplu – Provita, cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului.

Constănțenii sunt invitați la o nouă conferință.
Tema o constituie ’’Ortodoxia, un mod de a trăi, poate singurul’’, și va fi susținută de scriitorul profesor Cornel Constantin Ciomâzgă.
Acesta este autorul romanelor ”Lucrarea” și ”Se întorc morții acasă”.
Evenimentul se va desfășura astăzi, la Curtea Brâncovenească, de la orele 17:30.
Intrarea va fi liberă.

Biserica Sfântul Mina din Constanța lansează proiectul “Cu o floare se face primăvară”.
Acesta se va desfășura sâmbătă, la ora 10:00 și are ca scop înfrumuseţarea Parcului Tăbăcărie din apropierea bisericii prin plantarea unor flori.
Mai multe detalii aflăm de la parohul bisericii Sfântul Mina, părintele Claudiu Banu:

Astăzi este Ziua Internaţională a Poeziei.
Aceasta a fost instituită de UNESCO, în anul 1999, ca o recunoaştere a faptului că, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.
Ziua Mondială a Poeziei promovează printre altele şi eforturile editurilor mici care încearcă să se afirme în acest domeniu prin publicarea de colecţii ale poeţilor tineri.
Tot astăzi este și Ziua Internațională a Pădurilor.
Inițiativa își propune să sporească gradul de conștientizare asupra gestionării, conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de suprafețe forestiere, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare.
ONU recomandă celor 193 de state membre să organizeze campanii susținute de plantare a arborilor.

O acțiune de donare de sânge se va desfășura sâmbătă în localitatea 23 august.
Persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate la
Școala Gimnaziala ,,George Cosbuc” din localitate, între orele 08.30-13.30.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța, Primaria Comunei și un grup de voluntari din localitatea 23 august.

Statul american Illinois a votat în favoarea introducerii „istoriei LGBT” în școlile primare.
Măsura impune ca în manualele de istorie din acest stat să fie inclusă și lecția despre „rolul și contribuțiile persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale și transgender în istoria acestei țări și a acestui stat”.
Cei care au sprijinit adoptarea legii spun că astfel se va reduce hărțuirea la care sunt expuși reprezentanții acestei comunități și va arăta elevilor LGBT că pot contribui pe deplin la societate. Reprezentanții republicani au catalogat decizia drept ”îndoctrinare”.

Legea pentru stimularea donării de sânge a fost adoptată de Camera Deputaţilor.
Astfel, donatorii de sânge vor primi mesaje de mulţumire şi vor fi informaţi atunci când un pacient beneficiază de sângele donat de ei.
Donatorii sunt menţinuţi în baza de date, iar atunci când apar situaţii de urgenţă vor primi un mesaj de solicitare, care va cuprinde nevoia curentă de sânge, tipul şi cantitatea necesare.
Statisticile arată că, în ţara noastră, doar 2% din populaţie donează sânge.
Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Primăria lansează cea de-a șasea ediție a campaniei ”Curățăm Constanța noastră”.
Aceasta este cea mai amplă iniţiativă de responsabilizare civică faţă de mediul înconjurător din oraşul nostru, la care vor participa peste șaizeci de unități de învățământ din oraș și zeci de asociații de proprietari.
Luna viitoare, în toate cartierele din oraș vor avea loc acțiuni de ecologizare, salubrizare și igienizare.
Oricine dorește să se implice în acțiunile de igienizare se poate înscrie pe site-ul www.curățămconstanțanoastră.ro.
De asemenea, până în luna mai, Primăria va derula campania de plantare, prin care decorul peisagistic existent va fi completat cu peste patru sute de arbori, mii de flori anuale și sute de tufe de trandafiri.

Băuturile fierbinţi cresc riscul de cancer esofagian.
Așa sugerează un studiu realizat în rândul a 50.000 de persoane.
Potrivit experţilor, consumul zilnic a 700 ml de ceai la o temperatură de 60°C sau mai ridicată a fost asociat cu o creştere în proporţie de 90% a riscului de a dezvolta boala, în comparaţie cu persoanele care au consumat băuturi la temperaturi mai scăzute.
În anul 2016, Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului a clasificat consumul de băuturi foarte fierbinţi, la temperaturi de peste 65°C, ca fiind un agent cancerigen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept