Știri 19 martie 2019

Constănţenii sunt invitaţi la Marşul pentru Viaţă.
Acesta se va desfăşura sâmbătă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Astfel, adunarea va avea loc la ora 12.30 la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel și se va pleca de la ora 13.30 pe traseul Piaţa Ovidiu, Strada Mircea cel Bătrân, Sala Sporturilor, Capela Militară, Spitalul Judeţean, Bd. Tomis, Capitol, Catedrală.
Scopul marşului este sensibilizarea întregii societăţi în privinţa avortului şi a efectelor negative ale acestuia asupra familiei şi civilizaţiei umane.
Acţiunea este organizată de către Școala Brâncovenească, Asociația Simplu – Provita, cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului.
În acest context, părintele Eugen Tănăsescu va susține conferința cu tema: ’’Lupi în blană de oaie – de ce moartea se pretinde viață’’.
Aceasta se va desfășura la Curtea Brâncovenească, mâine, de la ora 18.00.

Constănțenii sunt invitați la o nouă conferință.
Tema o constituie ’’Ortodoxia, un mod de a trăi, poate singurul’’, și va fi susținută de scriitorul profesor Cornel Constantin Ciomâzgă.
Acesta este autorul romanelor ”Lucrarea” și ”Se întorc morții acasă”.
Evenimentul se va desfășura joi, la Curtea Brâncovenească, de la orele 17.30.
Intrarea va fi liberă.

Biserica Sf. Mina din Constanța lansează proiectul “Cu o floare se face primăvară”.
Acesta se va desfășura sâmbătă, la ora 10.00 și are ca scop înfrumuseţarea Parcului Tăbăcărie din apropierea bisericii prin plantarea unor flori.
Astfel, oricine poate aduce o floare cu rădăcină, pe care să o planteze și să o eticheteze cu un nume.
Florile plantate și etichetate vor fi îngrijite de către cei care le aduc.

Aproximativ 50.000 de vouchere vor fi disponibile, în acest an, în cadrul programului Rabla.
Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
Aceasta a precizat că atât Administraţia Fondurilor de Mediu, cât şi Ministerul Mediului vor face tot posibilul ca până în jurul datei de 5 aprilie programul Rabla să fie lansat.
Prin acest program s-au casat aproximativ 700.000 de autovehicule vechi, care au fost înlocuite cu peste 550.000 de modele nepoluante.

Primăria lansează cea de-a șasea ediție a campaniei ”Curățăm Constanța noastră”.
Aceasta este cea mai amplă iniţiativă de responsabilizare civică faţă de mediul înconjurător din oraşul nostru, la care vor participa peste șaizeci de unități de învățământ din oraș și zeci de asociații de proprietari.
Luna viitoare, în toate cartierele din oraș vor avea loc acțiuni de ecologizare, salubrizare și igienizare.
Oricine dorește să se implice în acțiunile de igienizare se poate înscrie pe site-ul www.curățămconstanțanoastră.ro.
De asemenea, până în luna mai, Primăria va derula campania de plantare, prin care decorul peisagistic existent va fi completat cu peste patru sute de arbori, mii de flori anuale și sute de tufe de trandafiri.

Româncele sunt printre cele mai tinere mame din Europa.
Potrivit datelor Eurostat, singurele state membre unde vârsta medie este sub 27 de ani sunt Bulgaria, România şi Letonia.
Vârsta medie a femeilor din Uniunea Europeană care dau naştere primului copil a crescut de la 28,7 ani în 2013 la 29 de ani în 2017.
În anul 2017, vârsta medie a româncelor care nasc primul copil a fost de 26,4 ani, locul al doilea în Europa.
Potrivit statisticii, tinerele sub 20 de ani aduc pe lume aproape 14% din întâii-născuți din ţara noastră.

Numărul românilor exploataţi prin muncă în străinătate a crescut.
Aceștia sunt ademeniți cu salarii mari în Occident, iar acolo sunt forţați să lucreze gratuit – sub ameninţări cu moartea – iar condiţiile de trai sunt nefavorabile.
De cele mai multe ori, recrutorii le iau documentele astfel că puţini sunt cei care reuşesc să plece – spun ofiţerii de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.
Aceştia îi sfătuiesc pe românii care îşi caută de muncă în străinătate să nu aibă încredere nici în cei apropiați: 98% au fost victime ale prietenilor sau rudelor.

Senatul a respins ieri proiectele prin care persoanele de acelaşi sex puteau încheia parteneriat civil.
Actele normative arătau drepturile şi obligaţiile partenerilor.
Noţiunea de parteneriat civil era definită în proiect drept „uniunea dintre două persoane de sex diferit sau de acelaşi sex prin declararea sa în faţa ofiţerului de stare civilă în scopul organizării vieţii private comune şi a gospodăririi împreună”.
Senatul este for decizional în acest caz.

În Berlin, femeile vor plăti cu 21% mai puţin decât bărbaţii pentru a folosi mijloacele de transport în comun.
Motivul îl constituie diferenţa medie dintre veniturile femeilor şi bărbaţilor din Germania.
Aceasta este țara cu una dintre cele mai mari diferenţe de plată din Europa, deși, în Constituţie, egalitatea dintre femei şi bărbaţi este foarte importantă.

Alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 aprilie.
Așa prevede noua ordonanţă de urgenţă adoptată recent de către Guvern.
Astfel, alocaţiile ar urma să crească la 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani în cazul celor cu dizabilităţi, la 150 de lei pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept