Știri 18 martie 2019

Constănţenii sunt invitaţi la Marşul pentru Viaţă.
Acesta se va desfăşura sâmbătă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Astfel, adunarea va avea loc la ora 12.30 la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel și se va pleca de la ora 13.30 pe traseul Piaţa Ovidiu, Strada Mircea cel Bătrân, Sala Sporturilor, Capela Militară, Spitalul Judeţean, Bd. Tomis, Capitol, Catedrală.
Scopul marşului este sensibilizarea întregii societăţi în privinţa avortului şi a efectelor negative ale acestuia asupra familiei şi civilizaţiei umane.
Acţiunea este organizată de către Școala Brâncovenească, Asociația Simplu – Provita, cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului.
În acest context, părintele Eugen Tănăsescu va susține conferința cu tema: ’’Lupi în blană de oaie – de ce moartea se pretinde viață’’.
Aceasta se va desfășura la Curtea Brâncovenească, mâine, de la ora 18.00.

Constănțenii sunt invitați la o nouă conferință.
Tema o constituie ’’Ortodoxia, un mod de a trăi, poate singurul’’, și va fi susținută de scriitorul profesor Cornel Constantin Ciomâzgă.
Acesta este autorul romanelor ”Lucrarea” și ”Se întorc morții acasă”.
Evenimentul se va desfășura joi, la Curtea Brâncovenească, de la orele 17.30.
Intrarea va fi liberă.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat a început astăzi.
Astfel, elevii din clasele a 11-a şi a 12-a , au susținut proba la Limba şi literatura română.
Mâine, este programată testarea la Limba și literatura maternă, miercuri- cea obligatorie a profilului, iar joi- se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării, pe care o vor susţine doar elevii claselor a 12-a.
Rezultatele vor fi comunicate pe 29 martie, iar notele vor fi trecute în catalog numai la solicitarea elevilor.

Efectele rugăciunii vor fi analizate printr o cercetare medicală românească.
Astfel, primul studiu de acest fel din țara nostră, se va desfasura în perioada 25 septembrie – 30 noiembrie, de către Centrul de Excelență în Neuroștiințe din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, cu sprijinul Centrului de Cercetare în Medicină și Spiritualitate.
Persoanele care doresc să participe ca voluntari, în grupul de control, se pot înscrie pe adresa: neurostiintelevietiispirituale@gmail.com.

În Marea Britanie, copiii care vor schimbare de sex, dar nu sunt înțeleși de părinți, ajung în îngrijirea serviciilor sociale.
Cel puțin trei copii au fost luați de aceste servicii și puși în grija lor, anul trecut, după ce familiile lor s-au opus dorințelor adolescenților de a-și schimba sexul.
Potrivit celor mai recente date, numărul tinerilor din Marea Britanie aflat în evidență pentru tratament „de identitate de gen” a crescut cu 1.000% în 6 ani.

Numărul deținuților pentru infracțiuni în trafic s-a triplat în ultimul deceniu față de anul 2008.
Așa arată datele Administrației Penitenciarelor.
Cifrele Direcției de probațiune sunt însă și mai mari.
Procurorul general confirmă că este o creștere alarmantă a numărului celor trimiși în judecată pentru încălcarea legislației rutiere.
Polițiștii vorbesc și despre un alt fenomen în creștere, acela al șoferilor drogați sau beți prinși la volan.

Consumul de ciuperci previne demența.
Studiul a fost realizat de cercetătorii din Singapore vreme de şase ani, pe mai bine de 600 de participanţi de peste 60 de ani.
Ei spun că două porţii de ciuperci gătite, adică echivalentul a 300 de grame consumate în fiecare săptămână, reduc la jumătate riscul unei tulburări cognitive uşoare la o vârstă înaintată.
Chiar şi o cantitate mai mică poate avea efecte benefice, spun oamenii de ştiinţă.
Nu contează soiul, dar este important să avem grijă de unde le cumpărăm şi cum le gătim.

Ministerul Agriculturii dezvoltă o reţea de magazine în centrele de mare consum care va prelua produsele de la micii producători şi le va comercializa către populaţie.
Ministrul Petre Daea a subliniat că acest lucru va fi posibil prin intermediul Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea”, o societate pe acţiuni cu capital integral de stat.
Oficialul a subliniat că micii producători nu au posibilitatea să-şi vândă produsele în pieţe, iar consumatorii sunt privaţi de alimente proaspete locale care ar putea fi mult mai ieftine faţă de cele din import.

O întreprindere franceză a optimizat o enzimă de origine bacteriană pentru a degrada PET-urile.
Aceasta a reuşit să fabrice primele sticle de polietilenă tereftalată (PET) prin bioreciclare enzimatică.
Comparativ cu metoda termomecanică, prin care se pot recicla doar sticle transparente şi curate şi al cărei produs finit nu conţine decât 25% din PET-ul reciclat, bioreciclarea enzimatică permite o reciclare 100 %.

Legea bugetului de stat pe anul 2019 a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Acesta a trimis iniţial actul normativ Parlamentului spre reexaminare, apreciind că este unul „nerealist, supraevaluat şi întârziat”.
Miercurea trecută, plenul reunit al Parlamentului a respins cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe 2019 şi a adoptat proiectul în forma trimisă iniţial la promulgare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept