Știri 16 martie 2019

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în duminica Ortodoxiei.
Aceasta se serbează din secolul 9 și marchează biruința credinței atât asupra celor ce negau cinstirea icoanei, cât și a tuturor ereziilor.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia, Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, de la ora 8.45.
După slujbă, se va merge într-o procesiune a icoanelor, numită Calea Sfinților, pe următorul traseu: faleza Cazinoului, str. Remus Opreanu, str. Revoluției din 22 decembrie 1989, str. Arhiepiscopiei, catedrală.
Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.

O acțiune de donare de sânge se va desfășura mâine în localitatea Topraisar.
Persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate la biserica Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil, între orele 08.30 și 13.30.
Pentru donatorii din localitățile învecinate, se va deconta biletul de microbuz din localitatea de domiciliu, până în Topraisar.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept