Știri 25 februarie 2019

Biserica Ortodoxă îi va cinsti joi pe Sfinții Cuvioși Ioan Casian și Gherman din Dobrogea.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica Sf. Gherman din Constanța, zona Poarta 6, de la ora 8.30.
Sâmbătă, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea ’’Sf Ioan Casian’’ din județul Constanța, de lângă localitatea Târgușor, de la ora 8:30.

Arhiepiscopia Tomisului şi Mănăstirea Sfântul Ioan Casian organizează în perioada 28 februarie – 2 martie, Zilele Sfântului Ioan Casian.
Astfel, joi, părintele Protosinghel Iustin Petre, starețul mănăstirii Sf. Ioan Casian va susține conferința intitulată ”De la discernământ la trezvie”, la Casa de Cultură, de la orele 18.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, de la orele 24, se va oficia Sf. Liturghie la peștera Casienilor, din apropierea mănăstirii.
Sâmbătă, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți, de la ora 8.30.
Tot de hramul mănăstirii vor fi lansate două volume: “Ştiinţă şi credinţă. Mărturii ale savanţilor”, semnată de ieromonahul Ioan Bute şi “Din inimă! – Poeme vechi şi nouă”, ce aparţine lui Anghel Curty Jr.

Ordinul ministrului Educaţiei privind structura anului şcolar 2019-2020 a fost publicată în Monitorul Oficial.
Potrivit acestuia, cursurile vor începe pe 9 septembrie şi se vor încheia pe 12 iunie.
Semestrul I se va încheia pe 20 decembrie, iar al doilea semestru va începe pe 13 ianuarie.

În Constanța, mașinile care staționează sau sunt oprite neregulamentar vor fi ridicate de la jumătatea lunii martie a acestui an.
Primăria a început deja înlocuirea indicatoarelor rutiere în acest sens, iar lucrările se vor derula și în perioada următoare.
Tariful de ridicare este 450 de lei, cel de transport, de 120 de lei, iar tariful de depozitare este de60 de lei pe zi.
Programul de restituire este non-stop, iar mașinile vor fi depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman, nr.1.

CRTS Constanța organizează două acțiuni de donare de sânge.
Prima se va desfășura mâine la Școala Generală din localitatea Deleni, între orele 08.30-13.30.
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localităţile Adamclisi, Deleni, Pietreni, Ion Corvin, Petroșani, Șipote și Cetatea care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.
Sâmbătă, cei care vor să doneze pot veni la Școala Gimnazială nr. 1 din localitatea Limanu, între orele 8.30 -13.30.

Fructele cu coajă lemnoasă reduc cu o treime riscul de atac de cord la persoanele diabetice.
Descoperirea este importantă, deoarece bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la persoanele cu tulburări metabolice.
Studiul efectuat de cercetători americani a arătat că pentru cea mai bună protecţie este necesar consumul de circa şapte nuci sau 24 de migdale, timp de cinci zile pe săptămână.
Pot fi consumate alune, nuci, caju sau fistic neprăjit.
Consumul regulat reduce, de asemenea, riscul de boală cardiacă ischemică, în care arterele sunt obstrucţionate cu până la 20%.

Energia electrică se va scumpi de vineri.
ANRE a publicat proiectele de ordin prin care tarifele de distribuţie sunt majorate cu peste 2,5 % de la 1 martie.
Vom plăti facturi mai mari, deoarece contribuţia de 2% pe cifra de afaceri impusă de anul acesta companiilor distribuitoare de energie prin ordonanță va fi suportată de consumatori.
Aceeași ordonanță prevede o contribuție de 2% și pentru distribuitorii de gaze, deci și prețul gazelor ar putea fi majorat.

Țările Uniunii Europene trebuie să comunice, până în luna aprilie, dacă vor aplica în mod permanent ora de vară sau pe cea de iarnă.
Astfel, ultima schimbare obligatorie a ceasului ar avea loc pe 31 martie, a acestui an.
Țările care vor dori să treacă permanent la ora de iarnă, vor putea face acest lucru pe 27 octombrie 2019.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept