Știri 11 februarie 2019

Biserica Ortodoxă îl va cinsti duminică pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la parohia „Sfântul Ierarh Nectarie”, care își serbează cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântul Teodor Tiron, de la ora 8.30.
Biserica este situată în cartierul constănțean- Medeea.

CRTS Constanta și Protoieria Medgidia organizează joi, o acţiune de donare de sânge.
Aceasta va avea loc între orele 08.30- 13.30.
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Medgidia și localităţile învecinate care doresc sa îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.
Sâmbătă, o acțiune asemănătoare se va desfășura la Clubul Pensionarilor din Negru Vodă, în intervalul orar 08.30- 13.30.

Elevii și preșcolarii s-au întors de astăzi la cursuri.
Semestrul al doilea, se va încheia pe data de 14 iunie.
Următoarea vacanţă, cea de primăvară, este în perioada 20 aprilie – 5 mai, iar vacanţa de vară, între 15 iunie şi 15 septembrie.
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a – pe 7 iunie.

Biserica Ortodoxă Bulgară susține interzicerea educației sexuale în școli.
Sfântul Sinod a făcut un apel la reconsiderarea Strategiei Naționale pentru protecția copilului 2019-2030, militând pentru interzicerea întreruperilor de sarcină și introducerea orelor de religie obligatorii în școlile de stat.
Potrivit Bisericii Ortodoxe Bulgare, generațiile mai tinere trebuie să fie educate cu privire la valoarea dragostei adevărate, iar educația religioasă în grădinițe și școli educă nu numai mințile, ci și inimile celor mai mici membri ai societății noastre.

În Constanța, mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate de luna viitoare.
Potrivit Primăriei, polițiștii rutieri, dar și cei locali sunt cei care dispun măsura ridicării autovehiculelor.
Constănțenii își pot recupera mașinile din parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr. 1, însă doar după ce au achitat taxele prevăzute prin hotărâre de consiliu local și numai în prezența unui polițist local.
Taxa pentru ridicarea mașinii este de 450 de lei.
La aceasta se adaugă tariful pentru transportul mașinii, în valoare de 120 de lei și cel pentru depozitarea mașinii, respectiv 60 de lei pe zi.

Farmaciile și spitalele trebuie să verifice autenticitatea medicamentelor înainte de a le elibera pacienților.
Sâmbăta trecută, s-au aplicat elementele de siguranță pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă care sunt vândute în UE, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.
De acum înainte, industria va trebui să aplice un cod de bare 2-D și un dispozitiv de protecție împotriva modificărilor ilicite pe cutia medicamentelor eliberate pe bază de rețetă.
Acesta este ultimul pas în transpunerea Directivei, adoptată în 2011, care vizează garantarea siguranței și a calității medicamentelor vândute în Europa.

În câteva săptămâni, accesul autoturismelor în zona peninsulară a Constanței va fi interzis.
Până atunci, Primăria a demarat o campanie de informare, astfel încât, atât constănțenii cât și turiștii să cunoască noul Regulament de acces aprobat de consilierii locali.
Astfel, zona peninsulară va fi separată în două părți și anume:
zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile.
Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care vor fi amplasate indicatoare de semnalizare rutieră, iar viteza va fi de 30 km/h.

Românii consumă prăjituri cu grăsimi vegetale fără să știe.
Potrivit Ministerului Agriculturii, peste 40% dintre patiserii și cofetării folosesc grăsimi hidrogenate în loc de produse din lapte.
Controalele au început în luna ianuarie și sunt efectuate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară.
Amenzile aplicate au fost de 700.000 de lei.

Guvernul va adopta un nou tip de pensie.
Conform ministrului Muncii, Marius Budăi, este vorba despre o pensie suplimentară distinctă şi vine în completarea tipurilor de pensie existente la această dată în țara noastră.
Acesta a mai spus ca este o pensie facultativă, prin care se dă posibilitatea angajatorilor să decidă şi să stabilească o astfel de pensie angajaților.
Proiectul Ministerului Muncii se află în dezbatere publică şi urmează să fie abrobat de senat.

45% dintre adolescenții americani sunt online „aproape tot timpul”.
Specialiștii o numesc cea mai gravă problemă a epocii noastre, deoarece „Smartphone-urile pot distruge o generație.”
Conform celui mai recent sondaj al Centrului de Cercetare Pew Research, 95% dintre adolescenți au acces la un telefon inteligent.
În 2015, Organizația Mondială a Sănătății a spus că Statele Unite ale Americii, a fost cea mai deprimată națiune din lume.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept