Știri 7 februarie 2019

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va efectua sâmbătă o vizită pastoral-misionară la biserica Schimbarea la Față din localitatea Eforie Sud.
Ierarhul nostru va oficia la acest lăcaș de cult, Sfânta Liturghie, de la ora 9:00.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Haralambie din Constanța, zona Boema, cu prilejul hramului.
Ierarhul Tomisului îi va avea ca oaspeți pe PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud și PS Tihon, episcop de Tiveriopol, Bulgaria.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sf. Ioan Botezătorul care vor sosi de la Mănăstirea Filotheu din Grecia, mâine, la ora 19:00, dar și la moaștele Sfântului și Dreptului Simeon, ale Sf. Haralambie și ale Sf. Dimitrie, noul martir.

Constănțenii sunt invitați să doneze sânge.
Ei sunt așteptați de luni până vineri, între orele 7.30-13.00 și în fiecare ultimă sâmbătă din lună- cu excepția lunilor aprilie si decembrie, în intervalul orar 09.00-13.00, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, în incinta Spitalului Județean Constanța.
Numărul persoanelor care au donat sânge s-a redus cu peste jumătate în ultima perioadă, astfel că, este nevoie de 60-80 de donatori zilnic!
De asemenea, CRTS roagă persoanele care au mai donat să revină, iar pe cei care nu au mai donat, să devină donatori de sânge cât mai curând.
Duminică, o acțiune asemănătoare se va desfășura la biserica Sfântul Vasile cel Mare din cartierul Inel II, între orele 8:30 – 13:30.

Astăzi este Ziua Siguranţei pe Internet.
Ajunsă la ediţia a XV-a, Ziua Siguranţei pe Internet este sărbătorită în peste 100 de ţări din toată lumea și are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor.
Organizatorii doresc să scoată în evidenţă utilizarea pozitivă a tehnologiei, rolul pe care îl joacă în viaţa fiecăruia dintre noi şi face apel la tineri, părinți, profesori, asistenți sociali, companii, politicieni și oameni ai legii să se unească pentru un internet mai bun.
Copiii si adolescenţii sunt printre cei mai mari consumatori de internet, chat online și messenger.
Însă, în afara informaţiilor interesante şi a multitudinii de jocuri, internetul este plin şi de informaţii inadecvate şi de pericole, iar copiii pot fi expuşi intenţiilor răuvoitoare ale unor persoane.
Una dintre cele mai mari primejdii la care se expun copiii şi adolescenţii când accesează Internetul în lipsa părinţilor este hărţuirea online.

Ministerul Educaţiei renunţă la manualul unic.
Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial și vine la un an după ce fostul ministru, Liviu Pop, a impus ca manualele să fie elaborate şi tipărite doar la editura statului.
Vor fi cooptaţi experţi, care ar urma să remedieze posibilele erori ştiinţifice din manual.
Ministrul Ecaterina Andronescu a anunţat de la începutul acestui an că în noua metodologie pentru elaborarea manualelor, se va pune accent pe calitate şi apoi pe preţ.

Un lot de file de somon afumat, contaminat cu Listeria, a fost retras de la vânzare din magazinele Auchan.
Persoanele care au achiziţionat file de somon afumat marca Auchan sunt anunţate să nu îl consume şi să aducă produsul la magazin, informează ANSVSA.
Bacteria a fost depistată în urma unui control intern.
Listerioza se poate manifesta cu simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greaţă şi dureri gastrice.
De asemenea, poate cauza probleme de sănătate dacă persoana este însărcinată sau dacă are un sistem imunitar slăbit.

Antreprenorii care doresc să obţină finanţare prin Programul Start-Up Nation mai pot depune proiecte până pe 12 februarie.
Potrivit ministrului mediului de afaceri, Ştefan Radu Oprea, sunt, deja, foarte multe înscrieri, dar numai 10 mii de proiecte vor primi finanţare.
Condiția obligatorie a programului este înființarea a cel puțin două locuri de muncă.

Valorile creștine nu pot fi transmise decât prin ora de religie.
Afirmația aparține ministrului Educației, Ecaterina Andronescu.
Aceasta a amintit că, în trecut, școlile erau numai teologice și s-au dezvoltat pe lângă biserici și mânăstiri.
De asemenea, Ecaterina Andronescu este de părere că cele 10 porunci sunt foarte importante pentru orice om.

O Biblie veche de 1200 ani a fost descoperită în Turcia.
Aceasta a fost găsită în provincia Diyarbakîr din sudul-estul Turciei în cadrul unei acțiuni de combatere a contrabandei demarată de poliția locală.
Poliția a găsit Biblia în posesia a trei persoane care încercau să o vândă și a fost predată unei echipe de arheologi pentru a fi analizată.
Biblia are 34 pagini și conține numeroase motive religioase gravate cu aur.

Trei școli din landul german Bavaria vor avea toalete pentru „al treilea gen”.
Copiii din această categorie vor putea alege să meargă la toaleta băieților, a fetelor sau la cea destinată celui de-al treilea gen.
Propunerea amenajării unor astfel de toalete a venit din partea municipalității.
Inițiativa celor trei școli vine, de asemenea, la doar o lună după ce parlamentul german a aprobat includerea celui de-al treilea gen în pașapoarte și în alte documente guvernamentale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept