Știri 31 ianuarie 2019

Biserica Ortodoxă va prăznui sâmbătă Întâmpinarea Domnului.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel, de la ora 8:45.
Duminică, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Medgidia, de la ora 8:45.

Moaștele Sfântului și Dreptului Simeon vor sosi la Constanța.
Acestea vor fi aduse din Odessa, Ucraina la biserica Sfântul Haralambie din zona Boema.
Sfintele moaște vor fi întâmpinate de către Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, mâine, la ora 17:00, apoi va oficia taina Sfântului Maslu.
Până pe 10 februarie, la biserica Sfântul Haralambie vor fi săvârșite taina Sfântului Maslu și acatistul Sfântului Simeon, zilnic de la ora 17:00.

RATC suplimentează începând de mâine numărul autobuzelor.
Este vorba despre cele care circulă pe linia 3 :Tomis Nord – Palazu Mare – Tomis Plus și retur.
Decizia a fost luată în urma numeroaselor cereri și pentru îmbunătățirea programului de transport.
Astfel, intervalul de succesiune al autobuzelor care circulă pe respectiva linie, s-a redus de la 20 la 15 minute.

De mâine, părinții din statul american New Jersey vor putea să-și înregistreze copiii ca fiind neutri din punct de vedere al genului.
Noua legislație va oferi părinților opțiunea de a alege o identitate neutră sau non-binară, pe certificatul de naștere al copilului, pe lângă cele în care se bifează „masculin” sau „feminin’’.
De asemenea, trei state și orașul Washington autorizează emiterea de permise de conducere pentru al treilea gen.

Pacienții vor beneficia de investigații endoscopice digestive la standarde înalte în cadrul Spitalului Județean Constanța.
Investiția este în valoare de peste 8.500.000 de lei, iar fondurile provin de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța.
De investigații cu noile echipamente vor beneficia gratuit toți pacienții asigurați, fie că sunt internați în spital, fie că se programează în baza unui bilet de trimitere.

Primăria Municipiului Constanța deschide o nouă creșă în oraș.
Unitatea, care dispune de 100 de locuri, este situată pe bulevardul I.C.Brătianu și va fi deschisă la jumătatea lunii viitoare.
Copiii vor fi împărțiți în 5 grupe, în funcție de vârstă și vor fi îngrijiți de personal calificat, potrivit autorităților locale.
Creșa dispune de bucătărie proprie, la fel ca și celelalte 5 unități aflate în administrarea Primăriei Municipiului Constanța.

Ministrul Educaţiei a afirmat că nu va fi luată o decizie generală de suspendare a cursurilor în contextul epidemiei de gripă.
Ecaterina Andronescu a precizat însă că, acolo unde absenteismul este mai mare de 20%, şcolile vor fi închise. Ministrul a mai spus că zilnic se va face triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ.

România este a patra cea mai coruptă țară din Europa.
Țara noastră se situează pe locul 24 din 28 în ceea ce privește percepția privind corupția, scorul României scăzând cu un punct în 2018 comparativ cu anul anterior, potrivit unui raport.
Transparency International clasifică în fiecare an 180 de ţări în funcţie de nivelul lor de percepţie asupra corupţiei în sectorul public.
Primele poziţii din clasament rămân dominate, ca în anii precedenţi, de ţările nordice.
Danemarca ocupă primul loc, urmată de Noua Zeelandă, Finlanda, Singapore, Suedia şi Elveţia.

Cei mai mulți bani din buget vor merge la Educație și Sănătate.
Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.
Noul buget prevede și alocarea de bani pentru Autostrada Unirii.
De asemenea, ministrul a mai afirmat că bugetul este construit pe o creștere economică de 5,5%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept