Știri 18 ianuarie 2019

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”.
Astfel, Ierarhul nostru va oficia de la ora 10, o slujbă specială de pomenire a celor 380 de luptători din Rezistența anticomunistă din Dobrogea.
La ceremonie va fi prezentă și Zoe Rădulescu, fiica lui Gogu Puiu, liderul mișcării de rezistență din Dobrogea, precum și reprezentanți ai Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”.
Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a 29-a după Rusalii, sau a vindecării celor 10 leproși.
Ierarhul Tomisului va face o vizită misionară în parohia „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanța, unde va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 9.00.

Procurorii DNA Constanța nu au respectat normele judiciare când au acuzat pe IPS Teodosie și alți doi preoți din Arhiepiscopia Tomisului.
Ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a hotărât definitiv ca dosarul celor trei să se întoarcă la DNA Constanța, pe motiv că nu a fost întocmit corect.
Prin urmare, Arhiepiscopul Tomisului și cei doi preoți nu mai sunt acuzați.

Locuitorii orașului Mangalia sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura mâine, între orele 8.30 și 13.30, la Clubul Nautic Callatis.
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Liceul Auto din Constanța va fi reabilitat cu fonduri europene.
Proiectul cuprinde refacerea cantinei şi dotări ale atelierelor pentru practica elevilor.
Valoarea totală a proiectului de reabilitare şi dotare este de 7,4 milioane de lei.
Și clădirea Muzeului de Artă Populară va fi restaurată cu fonduri europene.
Proiectul de hotărâre a fost avizat favorabil de membrii Comisiei pentru învăţământ şi cultură, urmând să intre la votul plenului Consiliului Local Municipal Constanţa.

Aleea Zmeurei din Constanța a devenit cu sens unic.
Măsura a fost luată de Primărie pentru fluidizarea traficului rutier iar, de astăzi, conducătorii auto nu mai pot intra pe aleea Zmeurei dinspre strada Soveja.
Noile reguli de circulație se aplică pentru o perioadă de probă de 30 de zile, conform avizului emis de Serviciul Rutier Constanța.
În funcție de valorile de trafic, la finalul acestui interval, se va lua decizia menținerii sau desființării sensului unic.

Maternitățile publice și private din județul Constanța sunt verificate, în această perioadă, de echipe ale Direcției de Sănătate Publică.
Rezultatele controalelor care vizează, printre altele, condițiile igienico-sanitare, starea de sănătate a personalului sau prevenția infecțiilor de spital, vor fi făcute publice la sfârșitul lunii viitoare.
Acțiunea vine în urma deciziei Ministerului Sănătății de a se efectua verificări ample în maternitățile din toată țara.
Potrivit reprezentanților instituției, obiectivul controalelor este de a fi depistate toate problemele ce pot duce la apariția și răspândirea infecțiilor din spitale.

Guvernul a mărit de la 600 de milioane la un miliard de lei plafonul garanţiilor emise în acest an în cadrul programului ‘Investeşte în Tine’.
Astfel, tinerii între 16 şi 26 de ani, înscrişi în sistemul de învăţământ, dar şi persoanele între 26 şi 55 de ani dacă urmează cursuri de reconversie profesională pot lua de la bănci, cu garanţia statului, un credit de până la 40.000 de lei.
În 3 luni de la lansarea programului Investeşte în tine, au fost depuse 2.400 de cereri de finanţare.

Ţările Uniunii Europene care încalcă statul de drept riscă să rămână fără bani europeni.
Parlamentul European a adoptat o propunere de regulament a Comisiei Europene, pentru reducerea sau blocarea plăţilor Uniunii Europene către ţările membre în care au loc încălcări ale statului de drept.
Propunerea de regulament se aplică tuturor statelor membre și este cuprins în proiectul de buget pe anii 2021-2027.

Mai puţin de o persoană din zece consumă zilnic suficiente fibre.
Așa arată un studiu realizat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Astfel, au fost realizate peste 200 de cercetări în întreaga lume, pe o perioadă de 40 de ani.
Cercetătorii spun că un consum mai mare de fructe şi legume, nuci, seminţe şi cereale integrale influențează greutatea, tensiunea arterială, colesterolul mai scăzut și ajută organismul să se protejeze împotriva unor boli cum ar fi cancerul de intestine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept