Știri 8 decembrie 2018

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în duminica a 27-a după Rusalii sau a Tămăduirii femeii gărbove.
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, va oficia slujba de sfințire mare a bisericii mănăstirii Techirghiol, stavropighie patriarhală, apoi va săvârși Sfânta Liturghie.
Tot mâine, Ierarhul Tomisului va oficia Taina Sf. Maslu, la biserica Sf. Mare Mc. Gheorghe din parohia Negru Vodă 1, de la ora 16.
Apoi, va sfinţi o raclă care va adăposti moaştele Sfântului Dimitrie, Noul Martir.

Astăzi este Ziua Constituției României.
Prima Constituție de după Revoluția din decembrie 1989, a fost adoptată de Adunarea Constituantă, la 21 noiembrie 1991 și aprobată prin Referendumul național de la 8 decembrie, același an.
După patru ani de la adoptarea Constituției României, parlamentarii au adoptat propunerea legislativă privind proclamarea Zilei Constituției României pentru data de 8 decembrie.
Constituția adoptată în 1991 a fost modificată și completată prin Legea de revizuire a Constituției României.
Aceasta a intrat în vigoare la 29 octombrie 2003, data publicării în Monitorul Oficial.

O acțiune de donare de sânge se va desfășura mâine în localitatea Topraisar.
Persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate la parohia Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil, între orele 08.30 și 13.30.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța.

RATC prelungește termenul de depunere a cererilor pentru permisele de călătorie.
Pensionarii se pot adresa, începând de luni, la Serviciul Public de Asistență Socială, din str. Unirii nr. 104.
Pot depune cererile, pensionarii cu pensii de până la 1.600 de lei inclusiv, persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri, persoane în vârstă de peste 70 de ani- indiferent de venituri, care nu au solicitat încă permisele de călătorie RATC valabile pentru anul 2019.

Luxemburg va deveni prima țară din lume în care transportul public este gratuit.
Premierul Xavier Bettel a anunțat că din vara viitoare, biletele de tren, tramvai și autobuz vor fi eliminate.
Decizia executivului vine să încurajeze cetățenii să folosească transportul în comun, într-un oraș cu cele mai mari ambuteiaje din lume.
Capitala Ducatului are o populație de 110.000 de locuitori, dar încă 400.000 fac naveta zilnic pentru a lucra în Luxemburg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept