Știri 29 noiembrie 2018

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 9:00, la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din apropierea localității Ion Corvin, împreună cu un sobor de ierarhi din țară și din străinătate, preoți și diaconi.
Apoi, de la orele 17:00 Ierarhul nostru va fi prezent la concertul dedicat Centenarului Marii Uniri, ce va avea loc la Casa de Cultură din Constanța.
Sâmbătă, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba parastasului la monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial, aflat în Cimitirul Central din Constanța, de la ora 8.30.
Apoi, de la ora 10.00, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânții Apostoli Petru și Pavel”, Ierarhul Tomisului va oficia slujba de Te-Deum la Ziua Națională a României.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 8:15, slujba de sfințire mică a catapetesmei bisericii „Sfântul Ilie” din Constanța (zona CET), urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii.

Fragmente din moaștele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Vasile cel Mare și ale Sfântul Mare Mucenic Procopie au sosit la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.
Acestea au fost întâmpinate de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Sfintele moaște sunt aduse de la mănăstirea „Sf. Proroc Ilie”, din insula Santorini (Grecia), de o delegație condusă de către starețul mănăstirii, arhimandritul Damaschin.
La ora 17.00, sfintele moaște vor fi duse de la catedrală la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”, unde vor rămâne spre cinstire până mâine.

Mâine va fi oficiată prima slujbă de hram a Catedralei Mântuirii Neamului.
Cu acest prilej, astăzi, va fi oficiată Slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Apostol Andrei-Ocrotitorul României, în Paraclis, de la orele 18.00.
Mâine, în Catedrala Naţională, va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preafericitul Părinte Teofil al III-lea- Patriarhul Ierusalimului și Preafericitul Părinte Daniel- Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, de la ora 9.30.
Sâmbătă, slujba de Tedeum va fi oficiată de la ora 10.00.
După ora 12.00, accesul credincioșilor în Catedrală nu va mai fi permis, deoarece vor continua lucrările la acest important obiectiv național.

ANM a emis o informare meteorologică de intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 10:00.
În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor.

Constănțenii sunt invitați mâine la un concert dedicat Centenarului Marii Uniri.
Acesta se numește „E scris pe tricolor Unire!” și va avea loc la Casa de Cultură, de la ora 17:00.
Concertul patriotic va fi susținut de muzica militară a Forțelor Navale Române- dirijor colonel Cornel Ignat, Corala Bărbătească Ortodoxă „Armonia”- dirijor Arhidiacon Ion Iulian Dumitru, Corala „Sfântul Vasile cel Mare” și Arhimandrit Protopsalt Nikodimos Kavarnos.
Biletele se găsesc la sediul Casei de Cultură, dar și la bisericile din oraș.
Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului și Casa de Cultură a Sindicatelor.

Constănțenii sunt invitați astăzi la o conferință duhovnicească.
Tema o constituie ”Tinerețea – timpul decisiv al vieții” și va fi susținută de protosinghel Ilarion Dan, duhovnicul mănăstirii Crucea.
Evenimentul se va desfășura la parohia Bunavestire din cartierul Inel I, de la orele 18:00.
Intrarea este liberă.

Traseele unor linii de autobuze RATC se modifică temporar.
Potrivit Regiei, sâmbătă, liniile 44 și 51, nu vor circula în intervalul orar 10:30 – 12:00.
Regia a mai anunțat că pune la dispoziția publicului călător lista celor 100 de puncte și chioșcuri RATC.
De asemenea, programul chioşcurilor de bilete şi abonamente va fi modificat de mâine și până duminică.
Acestea vor fi deschise între orele orele 06:00- 21:00.
Detaliile despre program se găsesc pe site ul www. ratc.ro
Mâine autobuzele RATC vor circula între orele 05:45 – 23:00.

CFR Călători anulează mai multe trenuri, de mâine și până duminică.
Măsura se aplică pe rutele unde traficul este redus substanțial, iar pe cele mai solicitate destinații unele trenuri vor fi suplimentate cu vagoane.
Mersul trenurilor în perioada menționată poate fi consultat pe site-ul companiei www.cfrcalatori.ro
Pentru a evita aglomerația din ziua plecării trenului, CFR recomandă pasagerilor să cumpere din timp biletele de tren.

Românii care au permisul de conducere suspendat vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare.
Spre deosebire de situația actuală, proiectul prevede că acești șoferi vor putea face solicitarea, chiar dacă au mai beneficiat de măsura reducerii suspendării în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.
Votul decisiv pe acest proiect va fi dat de către deputați.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept