Știri 22 octombrie 2018

Icoana Maicii Domnului Odighitria se află pentru a doua oară la Constanța.
Aceasta a sosit sâmbătă la Biserica Sf. Haralambie din zona Boema, unde va rămâne până sâmbătă.
Astfel, zilnic se va oficia Sf. Liturghie, de la ora 8:30, iar de la ora 17:00, Taina Sf. Maslu.

Constănțenii vor avea de mâine căldură în apartamente.
Potrivit RADET, decizia a fost luată în condițiile în care prognoza meteo anunță scăderea temperaturilor exterioare nocturne.
Regia reamintește că nu vor primi căldură consumatorii care înregistrează restanțe la plata facturilor.

De astăzi, cei care refuză un loc muncă riscă să-și piardă ajutorul social.
Aceasta este una din măsurile guvernului prin care vrea să încurajeze munca şi să-i responsabilizeze pe asistaţii social, în condiţiile în care, în România sunt peste 200.000 de persoane care primesc bani de la stat.
De asemenea, primarii vor fi obligați să întocmească un plan de activităţi sezoniere, pe baza cererilor primite de la firmele care au nevoie de forţă de muncă şi funcţionează pe raza localităţii respective.
Pentru neîndeplinirea acestei sarcini, edilul este sancţionat cu o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei.
Modificările legislative nu îi vizează pe cei cu nevoi sociale.

Astăzi încep lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului din Constanța.
Potrivit primarului Decebal Făgădău, acestea se vor desfășura până pe 14 noiembrie de Ziua Națională a Dobrogei și au ca scop conservarea edificiului cu o arhitectură deosebită. Lucrările au primit avizul de la Ministerul Culturii.
Cei 25.000 de euro obţinuţi în urma campaniei Neversea, dar și din donațiile constănțenilor, vor fi utilizaţi pentru protecţia exterioară a Cazinoului.

Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor bugetarilor, în 2019.
Ministerul de Finanţe precizează că este una dintre măsurile avute în vedere la elaborarea bugetului pe anul viitor pentru ca România să se încadreze în ţinta de deficit de 2,58% din PIB în 2019.
Potrivit documentului postat pe site-ul Comisiei Europene, Executivul de la Bucureşti mai are în vedere menţinerea tichetelor de vacanţă la valoarea de 1450 valabilă în acest an, dar şi a numărului de angajaţi din sectorul public.

Murăturile în oțet pot produce cancer gastric.
Asociația Pro Consumatori a analizat 52 de mărci de murături comercializate în marile magazine și a descoperit un conținut mare de substanțe chimice.
Astfel, castraveții murați conțin metabisulfit de potasiu, zaharină sodică, acesulfam de potasiu, acid citric, riboflavină și 9 lingurițe de zahăr.
De asemenea, unul din patru borcane de castraveți în oțet conține soluție de dezghețare a drumurilor.

Unele plante de apartament pot provoca iritații sau chiar intoxicații.
Aceasta se întâmplă din cauza sevei toxice iar cei mai expuși sunt copiii.
În cazul lor, înghițirea din greșeală a unei singure frunze de leandru, le poate fi fatală.
Plantele toxice pentru cei care îngrijesc astfel de flori de apartament sunt leandrul, mușcata, floarea flamingo sau aloe vera.
Feriga, violetele sau cactușii purifică aerul din locuințe, ne fac mai calmi și ne pot ajuta să ne concentrăm mai bine.
Specialiștii ne recomandă ca în camera în care dormim să nu avem mai mult de 4 plante de mărime medie.

65% dintre români nu au fost niciodată la medicul reumatolog.
Potrivit unor cercetări, peste 600.000 de români, dintre care 2.000 de copii, suferă de afecțiuni reumatice sau musculo-scheletale.
Acestea generează jumătate din absenteismul la locul de muncă, iar unul din 2 români asociază bolile reumatice cu boli ale bătrâneții și cred că acestea se datorează expunerii la frig sau umiditate.
Lipsa de informare şi întârzierea cu care pacienţii se prezintă la medic conduc la întârzierea diagnosticului.
Totodată, dacă nu sunt tratate corespunzător, bolile reumatice pot afecta activităţile de zi cu zi ale pacienților, dar şi abilităţile lor fizice.

Ungaria nu permite existența persoanelor fără adăpost în spațiile publice.
Potrivit legii, persoanele care nu se conformează, sunt somate să părăsească spaţiile publice pe care le ocupă.
Numărul locurilor din azilurile de noapte este limitat, iar beneficiarii acestora se plâng, că deseori sunt jefuiţi de către colocatari.
Odată cu acceptarea Pilonului european al drepturilor sociale, Ungaria s-a angajat că va asigura adăpost şi servicii pentru cei care nu au unde să locuiască pentru a sprijini integrarea socială a acestora.

Lipsa de mișcare este mai dăunătoare decât fumatul sau diabetul.
Așa arată un nou studiu efectuat de specialiștii americani. Aceștia spun că lipsa mișcării ar trebui tratată aproape ca o boală care are un leac, acesta fiind exercițiile fizice.
Oamenii de știință au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat retroactiv 122.000 de pacienţi care au fost testați fizic pe banda de alergat la Clinica Cleveland în perioada 1991-2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept