Știri 4 octombrie 2018

Însoțirea a două persoane de același sex nu poate fi considerată familie.
Afirmația aparține Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și a fost făcută în cadrul unei invitații adresate credincioșilor de a participa la Referendumul pentru căsătorie, din zilele de 6 și 7 octombrie.

Consiliul Consultativ al Cultelor din România susține referendumul pentru familie.
Potrivit unui comunicat al Consiliului, familia naturală se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pentru a cultiva iubirea reciprocă și a da naștere la copii.
Doar astfel înțeleasă, familia asigură perpetuarea societății umane.
Prin urmare, Consiliul Consultativ al Cultelor îndeamnă pe toți cetățenii români să participe la acest referendum decizional și să spună DA familiei binecuvântate de Dumnezeu, prin care se asigură viitorul României.
Consiliul Consultativ al Cultelor din România este o organizație de natură etică, autonomă, din care fac parte 13 culte recunoscute printre care: Biserica Ortodoxă Română, Greco-Catolică, Biserica Reformată, Biserica Evanghelică Luterană, Federația Comunităților Evreiești din România și Cultul Musulman din România.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta și Primaria Comunei Cogealac organizează sâmbătă, o acțiune de informare și recrutare de donatori de celule stem.
Aceasta se va desfășura la Centrul Medical de Permanență Cogealac, între orele 08.30- 13.30.
Centrul Regional de Transfuzii îndeamnă cetățenii și la înscrierea în Registrul National al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.
De asemenea, persoanele sănătoase sunt așteptate sămbătă în localiatea Cogealac să doneze sânge.

Constănțenii sunt invitați la o lansare de carte.
Aceasta se intitulează ”România în și din noi” și este o culegere de eseuri dedicate anului centenar, semnată de teologul și publicistul Stelian Gomboș.
Evenimentul se va desfășura astăzi, de la orele 18:00, la Curtea Brâncovenească.
Invitaţi vor fi Înalt Prea Sfințitul Teodosie- Arhiepiscopul Tomisului și Dr. Floarea Damaschin.
Intrarea va fi liberă.

Profesorii și elevii nu vor face mâine cursuri.
Astfel, de Ziua Învățătorului mai multe unități școlare își vor închide porțile, iar altele vor avea activități specifice evenimentului.
Prima vacanță pentru preșcolari și elevii claselor primare va fi la sfârșitul lunii octombrie.

Astăzi este Ziua internațională a animalelor.
În anul 1931, cu prilejul unei convenții a ecologiștilor care a avut loc la Florența, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial de către Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor ca Ziua internațională a animalelor.
Instituirea acestei Zile a fost, la acel moment, un mod de a face cunoscută situația speciilor de animale aflate în pericol de dispariție.
Ziua internațională a animalelor este totodată, o ocazie specială de a celebra dragostea și respectul oamenilor față de animale prin activități speciale care să evidențieze importanța lor în lume.

Primăria Constanța continuă lucrările de reabilitare a tramei stradale din oraș.
În această noapte și mâine noapte, se vor efectua lucrări de frezare a carosabilului în următoarele zone: strada I.L. Caragiale, tronsonul cuprins între strada Eliberării și strada Th. Burada și pe strada Eliberării, tronsonul cuprins între intrarea Brick și strada Th. Burada.
În aceste condiții, traficul în zonă va fi restricționat parțial pe câte un sens de mers.

RADET pune la dispoziția constănțenilor numere de telefon la care pot suna dacă nu au apă caldă.
Locuitorii care nu au încă apă caldă sunt rugați să contacteze dispeceratul RADET Constanța și să semnaleze orice problemă legată de distribuție, pentru remedierea urgentă a situației.
Numerele de telefon la care constănțenii pot suna la orice oră sunt: 0241.616.792 sau 0341.461.000.

Cofeina tratează afecţiunile rinichilor.
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit ca aceasta reduce riscul de deces cu 25% la pacienţii cu boli renale cronice.
Studiul a fost realizat cu participarea a 4.900 de voluntari. Experţii au concluzionat că influenţa pozitivă a cofeinei asupra rinichilor se poate datora efectelor sale asupra sistemului vascular.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept