Știri 29 septembrie 2018

Acuzele DNA la adresa IPS Teodosie și a altor doi preoți nu sunt în regulă.
Curtea de Apel Constanța a decis ieri întoarcerea la parchet a unui dosar în care cei trei sunt acuzați de abuz în serviciu, mărturie mincinoasă și inducerea în eroare a organelor judiciare. Instanța a constatat neregularitatea rechizitoriului și a decis excluderea tuturor probelor din dosar.
Decizia nu este definitivă, ci poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Biserica Ortodoxă se va afla mâine în Duminica a 19-a după Rusalii sau a Predicii de pe Munte.
Cu acest prilej, Înat Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din Constanța, de la ora 8:45.
Luni, Biserica Ortodoxă va cinsti Acoperământul Maicii Domnului.
Cu acest prilej, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie, la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, jud. Suceava, așezământ monahal care își va serba hramul, de la ora 9:00

Însoțirea a două persoane de același sex nu poate fi considerată familie.
Afirmația aparține Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și a fost făcută în cadrul unei invitații adresate credincioșilor de a participa la Referendumul pentru căsătorie, din zilele de 6 și 7 octombrie.

Referendumul pentru căsătorie are nevoie de voluntari.
Hotărârea a fost luată, după ce Guvernul a decis să nu folosească sistemul informatic de prevenire a fraudelor introdus la scrutinele anterioare.
Societatea civilă face un apel public și îi invită pe cei interesați ca referendumul pentru familia tradițională să se desfășoare corect, să se înscrie ca observatori independenți.
Doritorii vor avea la dispoziție cursuri gratuite de pregătire, dar nu vor primi bani pentru activitatea de observator.

Astăzi este Ziua Mondială a Inimii.
Aceasta are drept scop creșterea gradului de informare al populației globului asupra factorilor de risc în apariția bolilor cardiovasculare.
În prezent acestea sunt responsabile pentru 17,3 milioane de decese pe an.
Până în 2030 se estimează că cifra va crește la 23 de milioane.
România se află între ţările din Europa cu o rată ridicată a mortalităţii, deşi numărul deceselor provocate de bolile cardiovasculare a scăzut în ultimii 10 ani.

Două linii de autobuze RATC vor reveni la vechile trasee, de luni.
Este vorba despre liniile 100 și 5 – 40.
Astfel, potrivit Regiei, linia 100 va circula pe traseul: Gară – Bdul Ferdinand – Bdul 1 Decembrie 1918 – Bdul Al Lăpușneanu – Sat Vacanță și retur, iar linia 5-40 va circula pe traseul: KM 5 – Vârful cu Dor – Democrației – Hatman Arbore – Șos. Mangaliei – Bdul 1 Mai – Bdul Ferdinand – Str. Mircea cel Bătrân – Bdul Mamaia – Bdul Aurel Vlaicu – Campusul universitar și retur.

Luni este Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.
Cu acest prilej, Serviciul Public de Asistență Socială Constanța organizează un spectacol, de la ora 15:00, la Căminul pentru persoane vârstnice, de pe strada Unirii, numărul 104.
Spectacolul va avea muzică populară și ușoară românească precum și muzică grecească.
Programul artistic va fi susținut de formația „Tomis Quartet”, Luna Tudorache, Mihaela Vîscea şi ansamblul de dansuri greceşti- „Astras”.
Toți participanții vor fi invitați la o masă festivă și vor fi premiați.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept