Știri 28 septembrie 2018

Acuzele DNA la adresa Înalt Prea Sfințitului Teodosie și a altor doi preoți nu sunt în regulă.
Curtea de Apel Constanța a decis ieri întoarcerea la parchet a unui dosar în care cei trei sunt acuzați de abuz în serviciu, mărturie mincinoasă și inducerea în eroare a organelor judiciare. Instanța a constatat neregularitatea rechizitoriului și a decis excluderea tuturor probelor din dosar.
Decizia nu este definitivă, ci poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mănăstirea Călugăreni își va serba hramul,mâine.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 06:00.
Mănăstirea Călugăreni este situată în comuna Călugăreni, județul Constanța.
Duminică, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din Constanța, de la ora 8:45.
Luni, Biserica Ortodoxă va cinsti Acoperământul Maicii Domnului.
Cu acest prilej, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie, la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, jud. Suceava, așezământ monahal care își va serba hramul, de la ora 9:00

Referendumul pentru căsătorie are nevoie de voluntari.
Hotărârea a fost luată, după ce Guvernul a decis să nu folosească sistemul informatic de prevenire a fraudelor introdus la scrutinele anterioare.
Societatea civilă face un apel public și îi invită pe cei interesați ca referendumul pentru familia tradițională să se desfășoare corect, să se înscrie ca observatori independenți.
Doritorii vor avea la dispoziție cursuri gratuite de pregătire, dar nu vor primi bani pentru activitatea de observator.

Constănțenii sunt invitați să doneze sânge.
Ei sunt așteptați mâine între orele 9:00 -13:00 la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, în incinta Spitalului Județean Constanța.
Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din judeţ și din Bucureşti sunt în creştere, dar numărul donatorilor se menţine în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.
Pacienţii cu boli grave au nevoie de tratament transfuzional, care nu le poate fi asigurat fără ajutorul donatorilor de sânge.

Două linii de autobuze RATC vor reveni la vechile trasee, de luni.
Este vorba despre liniile 100 și 5 – 40.
Astfel, potrivit Regiei, linia 100 va circula pe traseul: Gară – Bdul Ferdinand – Bdul 1 Decembrie 1918 – Bdul Al Lăpușneanu – Sat Vacanță și retur, iar linia 5-40 va circula pe traseul: KM 5 – Vârful cu Dor – Democrației – Hatman Arbore – Șos. Mangaliei – Bdul 1 Mai – Bdul Ferdinand – Str. Mircea cel Bătrân – Bdul Mamaia – Bdul Aurel Vlaicu – Campusul universitar și retur.

România are obligația de a recunoaște oficial și juridic relațiile de cuplu dintre persoanele de același sex.
Curtea Constituțională a decis ieri că un cuplu format din persoane de același sex intră în sfera noțiunilor de „viață privată” și „viață de familie”, asemenea relației stabilite într-un cuplu heterosexual”.
Prin urmare, persoanele de același sex, care formează cupluri, au dreptul la o recunoaștere legală și judiciară a drepturilor și îndatoririlor corespunzătoare.
Cum nici o țară nu poate fi obligată să recunoască căsătoriile între persoane de același sex, recunoașterea se poate face prin parteneriatul civil, ca metodă alternativă.

O biserică din Germania a fost transformată în moschee.
Miercuri, biserica evanghelică Capernaum din Hamburg a devenit moscheea “Al-Nour”.
Biserica a fost construită în anul 1961, în anul 2002 a intrat în faliment, iar în anul 2012 a fost cumpărată de comunitatea musulmană, pentru suma de 1 milion de euro.
Publicul din Hamburg nu a primit bine această transformare, deși ei au fost cei care au abandonat lăcașul de cult.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept